Tiukat tappiot eivät lannista Piitulaista - "Olkoon tilanne mikä tahansa, niin aina raavitaan ainakin nenä pinnalle"

LIIGA / Haastattelu
Piitulainen iski Jukureiden avausosuman JYPiä vastaan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / Facebook.com/makisarkaphoto
Jukureiden kauden ensimmäinen kotivoitto jäi vieläkin odottamaan tulevaa, sillä JYP vei kaksi sarjapistettä voittolaukauskisassa. Jukureiden avausmaalin viimeistellyt Jesper Piitulainen oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen nousuun, vaikka jälleen lisäpisteen menettäminen harmittikin.

Avauserässä Jukurit oli suurissa vaikeuksissa JYPin kovan rynnistyksen alla, mutta selvisi ainoastaan yhdellä takaiskulla. Jälkimmäisissä erissä mikkeliläisryhmäkin alkoi saamaan pelin juonesta kiinni ja venytti kamppailun lopulta aina voittomaalikilpailuun saakka.

− Jokuhan siinä meidän valmistautumisessa meni mönkään suhteessa vastustajaan. Pitää kuitenkin antaa myös kaverille kunniaa, että kun he saavat rumputulen käyntiin, niin on siellä taitoa pelata hyökkäysalueen hyökkäyspeliä. Sami (Rajaniemi) piti meitä maalilla pystyssä, jukurihyökkääjä Jesper Piitulainen kertasi.

− Toisessa erässä saatiin pari ylivoimaa, sieltä paikantynkää ja sitä kautta uskoa omaan tekemiseen. Viimeinen kymppi toisesta ja kolmas erä olivat sitten oikein mallikasta, Jukureiden näköistä jääkiekkoa. Hieno takaa-ajo jälleen kerran, mutta sitten pitäisi vain niitä lisäpisteitä alkaa saamaan plakkariin näistä jatkoajoista ja rankkarikilpailuista.

Piitulaisen mukaan tappioasemassakaan joukkue ei pelillisiä muutoksia tehnyt, vaan henkiset asetelmat nousivat päärooliin.

− Ei siinä mitään kikkakakkosia tai taktisia muutoksia tehty. Yleensä kun lähdetään takaa-ajovaiheeseen, niin jääkiekko yhdistettynä ihmisen pääkoppaan saa sen voittoa suojelevan joukkueen vähän ottamaan vastaan ja käännetysti, toisella kun ei ole sitä menettämisen pelkoa puserossa, niin se peli lähtee selkäytimestä ja on viiveetöntä. Silloin se on kivan näköistä ja sitä on kiva pelata.

Tiukan kahden maalin takaa tehdyn nousun jälkeen tullut tappio luonnollisesti harmitti jukurihyökkääjää, mutta hän jakoi kuitenkin kehuja omalle joukkueelleen sitkeästä taistelusta.

− Se kertoo sitkeydestä ja joukkueen periksiantamattomuudesta. Olkoon tilanne mikä tahansa, niin aina raavitaan ainakin nenä pinnalle. Nyt vaan koitetaan nostaa vielä sen verran enemmän, että saadaan happea suun kautta ja otetaan niitä kahden sekä kolmen pisteen voittoja. Ne on loppukaudesta yllättävän tärkeitä, kun aletaan ynnäämään kuinka monta lisäpistettä on saatu ja on jäänyt saamatta. Sieltä voi tulla isokin potti vielä, Piitulainen muistutti.

Jukureiden alkukausi on ollut haasteellinen, sillä se on kohdannut kärkipäähän ennakoiduista joukkueista HIFK:n, TPS:n, Kärpät sekä JYPin kahdesti. Mikkeliläisjoukkue on kuitenkin kahdeksassa pelaamassaan ottelussa jäänyt ainoastaan kerran täysin pisteittä. Viime kaudella joukkue nappasi ensimmäiset pisteensä vasta kuudennessa ottelussa.

− Tottakai se on ollut hieno mittari meille. Tässä ollaan oikeastaan ennakkoon sarjan top5-joukkueet käyty läpi. Kahdeksasta pelistä seitsemässä pisteillä ja todella lähellä ollaan oltu, että olisi tullut paljonkin voittoja. Tämä kertoo siitä, millainen nippu meillä on kasassa ja miten sitkeitä me ollaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Piitulainen sanaili.

− Kyllähän se kertoo sitä, että eteenpäin ollaan menty, jos viime kaudella meille tuli 23 maalin tappiota ja nyt ollaan kahdeksasta pelistä seitsemässä oltu pisteillä. Toki meillä on paljon opittavaa, mutta ollaan oikealla tiellä ja taistellaan tasapäin ihan mitä joukkuetta vastaan vain. Sellainen tietynlainen usko omiin juttuihin sekä kavereihin ja sitä kautta kollektiivisesti koko ryhmään, niin hyvä tästä kaudesta tulee.

Kovat haasteet jatkuvat edelleen, sillä torstaina Jukurit matkaa HIFK:n vieraaksi. Vastustajan laadukkuus tiedetään, mutta myös iskunpaikat ovat selvillä.

− Iso haaste ja iso mahdollisuus taas meille. Päästään näyttämään omat taitomme ja kykymme siellä kirkkaissa valoissa. Otetaan tämä kolmas erä sinne mukaan ja lähdetään haastamaan rohkealla hyökkäyspelillä sitäkin ryhmää. Heilläkin omassa päässä ovat olleet ne ongelmat, mutta ovat todella vaarallinen hyökkäysjoukkue, Piitulainen kuvaili HIFK:ta.

− Semmoinen kollektiivinen usko voittamiseen ja halu viimeisen pisteen lyömiseen iin päälle tarvitaan. Uskon tähän meidän laumaan, koska siellä on kuitenkin niin paljon sitkeyttä ja voiton nälkää, että pelit alkavat ennen pitkää kääntymään meillekin

» Lähetä palautetta toimitukselle