Timo Jutila iloitsi MM95-aiheisen tv-sarjan kuvauksista: "Varsinkin Pentti Matikaisen kanssa olen nyt päässyt keskustelemaan, miten hän rakentaa joukkueita"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Timo Jutila toimi vuoden 1995 maailmanmestaruusjoukkueen kapteenina.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Leijonien vuoden 1995 maailmanmestarien minijoukkue kaatoi torstai-iltapäivänä Tre Kronorin vastaavan yhdistelmän voittomaalikilpailun jälkeen 3−2. Televisiosarjaa varten kuvattu lyhyt ottelu nostatti legendaarisen mestarijoukkueen kapteenin Timo Jutilan tunteet pinteet.

Kymmenen minuutin Suomi−Ruotsi-miniottelu käytiin Helsingin jäähallissa ennen A-maaottelua Suomi−Venäjä.

Leijonaryhmän penkin takana seissyt ex-puolustaja Timo Jutila suitsutti voittomaalikilpailun ratkaisun iskenyttä Jere Lehtistä.

− Lehtisen Jereen voi aina luottaa. Tuli ihan kevään 2007 MM-kisat mieleen, kun USA:ta vastaan Jere laittoi ratkaisevan rangaistuslaukauksen ylämummoon ja etenimme välieriin, Jutila myhäilee.

− Tämä alumnipeli oli todella kiva tapahtuma. Ennen kaikkea kiitos ruotsalaisille ystävillemme, jotka tulivat tänne asti, lisää Jutila.

Neloselta toukokuussa tulevaa MM 95: Takaisin Leijonaksi -televisiosarjaa on kuvattu viimeiset puoli vuotta. Siinä Jutila ja muita kevään 1995 tuttuja maailmanmestareita laittaa itseään kuntoon.

− Tämä on ollut kiva matka − ja ennen kaikkea tämä ryhmä. Fremantle alkoi tehdä meistä sarjaa, ja meillä on ollut tiettyjä terveystavoitteita, mihin olemme päässeet.

− Varsinkin Pentti Matikaisen kanssa olen nyt päässyt keskustelemaan, miten hän rakentaa joukkueita, koska eihän se pelaajille kuulunut silloin, kun olimme pelaajia. Matikainen on ollut monesti päävalmentajani − ja sittemmin ystäväni.

− Mielenkiintoisia tarinoita on tullut, ja ennen kaikkea tämä on todella hyvähenkinen ryhmä.

Kevään 1995 maailmanmestarien yhteydenpito on edelleen tiivistä. Jutila ei nosta esiin tiettyjä hahmoja Suomen kautta aikojen ensimmäisestä maailmanmestarijoukkueesta, vaan kunnia kuuluu koko joukkueelle, kuten sanonta kuuluu.

− Olemme viiden vuoden välein pitäneet yhteisen tapaamisen. Niin teemme tänäkin kesänä!

Jutila on edelleen tiiviisti jääkiekon parissa.

− Katsoin viime vuonna 147 kiekkopeliä, ja vaimon kanssa vedämme elämyksellisiä yritystapahtumia tekevää JetSetClubia.

− Ja hei, tänään Leijonat voittoon!

» Lähetä palautetta toimitukselle