Tim Bozon harmitteli menetettyä pistettä: "Emme pysty luomaan viidellä viittä vastaan paljoakaan tilanteita"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tim Bozon tuuletti ottelun avausmaalia.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ranska onnistui voittamaan oman turnauksensa avausottelussaan Itävallan jatkoajalla 2−1. Hyökkääjä Tim Bozon myönsi, että kaksi pistettä ei täyttänyt täysin joukkueen toiveita.

Ranska sai varsinaisen peliajan lopussa loistavan paikan voittomaaliin, kun Itävallan joukkueesta Marco Rossi ja Manuel Ganahl komennettiin peräkkäin rangaistusaitioon. Viimeiset 37 sekuntia pelattiin Ranskan kahden miehen ylivoimaa, mutta uhrautuva puolustuspeli pelasi Itävallalle pisteen.

− Totta kai olisimme olleet iloisempia kolmesta pisteestä, mutta sellaista se on. Kaksi pistettä on kuitenkin iso asia, sillä jokaisella pisteellä on merkitystä meille.

Bozon näki, että joukkueen esitys koko ottelussa oli vaihteleva, ja parhaat hetket nähtiin alussa ja lopussa.

− Erityisesti ensimmäisen erän pelin perusteella harmittaa, ettemme saaneet enempää. Dominoimme, mutta emme onnistuneet tekemään enempää maaleja. Toinen erä oli huono, emme olleet tarpeeksi teräviä. Ehkä meihin iski pieni tyytyväisyys ensimmäisen erän jälkeen.

Yksi ottelun kulminaatiopisteitä nähtiin kolmannen erän alussa, kun Alexandre Texierin hölmöily tarjosi Itävallalle viiden minuutin ylivoiman. Sen aikana Thomas Raffl viimeisteli tasoitusosuman.

− Alivoimamme oli ihan hyvää, vaikka he onnistuivatkin kerran. Heillä ei ollut paljoa maalitilanteita, ja ainoa maalikin tuli suorasta hyökkäyksestä. Viisi minuuttia on kuitenkin pitkä aika.

Bozon näki, että takaiskumaali ei vaikuttanut Ranskan joukkueeseen henkisesti.

− Emme panikoineet, vaan lähdimme hakemaan kuitenkin kolmea pistettä. Lopulta saimme hankittua ylivoimaa, joka oli avainasemassa voitossa.

Erikoistilannepelaamista korostetaan ottelun ratkaisupaikoissa moneen kertaan ja Bozon näkee, että Ranskan otteluissa sillä tulee olemaan normaalia isompi merkitys. Ottelun kaikki kolme maalia tehtiin ylivoimalla ja niistä ensimmäisen iski juuri Bozon.

− Tiedämme, ettemme pysty luomaan paljoakaan viidellä viittä vastaan, joten erikoistilanteet ovat meidän joukkueelle normaaliakin tärkeämpiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle