Tiistaina 32%, torstaina 60%: "Ei tässä kukaan muu tee mitään väärin kuin minä itse"

LIIGA / Haastattelu
Juhani Jasun valmistutumiseen vastustajan kokoonpanomuutokset eivät vaikuttaneet.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Juhani Jasu on tunnettu aloitustaidoistaan. Pudotuspeleissä HPK:ta vastaan hänen aloitusprosenttinsa on kuitenkin ailahdellut otteluiden välillä merkittävästi.

Tapparan sentteri Juhani Jasu on pitkään ollut yksi Liigan parhaista aloittajista. Hänen aloitustehokkuutensa on kuitenkin ailahdellut pudotuspeleissä.

Välieräsarjassa HPK:ta vastaan hänen aloitusprosenttinsa avausottelussa oli 50%, seuraavassa 33,3%, kolmannessa tuli pohjakosketus 32%, mutta torstaina neljännessä ottelussa Jasu kaapi 60% aloituksista nimiinsä.

Jasu ei myönnä tuomareiden tekevän mitään väärin. Hän ei vieritä syitä ailahtelusta  kenenkään muun niskoille.

− Ei siinä voi kuin peiliin katsoa. Tänään alkoi vähän löytyä tatsi, mitä pidemmälle peli meni. Se on päivän kunto -hommaa. Ei siinä kukaan muu tee mitään väärin kuin itse, Jasu hymähtää.

Torstain otteluun vastustaja HPK lähti ilman muutamia avainpelaajiaan. Flunssan vuoksi sivussa olivat muiden muassa kultakypärä Teemu Turunen, ykköspakki Niklas Friman ja taitosentteri Niclas Lucenius. Tappara lähti otteluun varovasti ja HPK kuittasi heti.

− Huono alku meiltä. Kerho tuli paremmin peliin mukaan ja ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli heiltä parempi. Pikku hiljaa paransimme, mutta ei tarpeeksi.

Jasun mukaan vastustajan kokoonpanolla ei ollut vaikutusta ottelun valmistautumiseen ja huonoon alkuun. Ainakaan hänen omalla kohdallaan.

− Itse katsoin kokoonpanot lähinnä sen takia, että tiedän mitä siellä oli ylivoimalla tulossa vastaan. Se mitä itse olen kokenut, niin avainpelaajien puuttuminen antaa vain lisää draivia itselle. Ei siitä pitäisi löytyä syytä huonoon alkuun, ammattilaissarjassa, Jasu täräyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle