Tiina Ranne torjui 73 kiekkoa KalPan yllättäessä suursuosikin: "Kun kiekkoja tulee vastaan paljon, niitä tulee myös tasaisesti"

Naisten Liiga / Haastattelu
Tiina Ranne pelasi uskomattoman ottelun KalPan maalilla.
Tiina Ranne sai huhkia oikein olan takaa ottelussa, jossa KalPa teki Naisten Liigan mittapuulla jättiyllätyksen. Kuopiolaisten maalivahti kehui joukkueensa peliä, vaikka joutuikin hurjaan kiekkosateeseen.

KalPa haki Naisten Liigan puolivälierissä ryöstövoiton Kiekko-Espoon kotihallista. Alkusarjan näytöstyyliin voittanut espoolaisjoukkue joutui taipumaan numeroin 4−2, kun KalPa osui kahdesti aivan ottelun loppuhetkillä.

Kuopiolaisten ehdoton sankari oli voiton ja häkellyttävät 73 torjuntaa ottanut maalivahti Tiina Ranne. Pudotuspelien avausvoitto tiukassa paikassa nostatti veskarin ja koko ryhmän tunnelman kattoon.

− Aika hikinen matsi omalta osalta. Järkyttävän hieno voitto. Meillä on ollut vaikea alkukausi ja alemmassa jatkosarjassa saimme onnistumisia. Joukkueen peli löytyi siinä kohdassa, Ranne analysoi.

KalPan ja Kiekko-Espoon tasoero on alkukauden perusteella huomattava. Lähtökohdat huomioiden kuopiolaisten suoritus oli upea.

− Tämä oli nyt ensimmäinen todella kova vastustaja, josta saimme voiton.

Jos 73 torjuntaa jakaa tasaisesti koko kolmen erän matkalle, tulee yhden erän torjuntamääräksi jo sellainen lukema, joka menisi tavallisesti koko ottelun torjuntamäärästä. Ranne totesi, että töitä riitti.

− Yleensä, kun kiekkoja tulee vastaan paljon, niitä tulee myös tasaisesti. Siinä mielessä pysyin hyvin pelissä kiinni, mutta en pistäisi pahakseni, jos niitä vähän vähemmän tulisi.

− Meni ihan hyvin. Tietysti löydän aina joitain asioita, joissa voi parantaa. Joukkue pelasi edessäni myöskin hyvin. Näin useimmat tulevista kiekoista. Pelaajat pelasivat myös minulle siinä mielessä, että oli mahdollista ottaa kiekot kiinni, kiitteli maalivahti joukkuettaan.

Naisten Liigan välieräpaikka avautuu kolmella voitolla, joten torstai-illan tuloksesta huolimatta KalPalla on yhä vuori kiivettävänään. Kiekko-Espoo johtaa sarjaa voitoin 2−1, mutta kuopiolaiset eivät aio hellittää kamppailua.

− Totta kai tästä saamme energiaa ja uskoa omaan tekemiseen. Kun menemme tällä porukalla ja meiningillä sekä annamme kaikkemme, niin se riittää, ja näemme mihin se riittää, Ranne virkkoi lopuksi.

Puolivälierät jatkuvat lauantaina, jolloin KalPa ja Kiekko-Espoo kohtaavat ottelusarjan neljännessä mittelössä Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle