Thomas Nykopp sytytti alivoimamaalillaan IFK:n − "Siitä on ikuisuus aikaa, kun olen päässyt sellaista tunnetta tuntemaan"

LIIGA / Haastattelu
Työjuhta Thomas Nykopp sytytti avauserän alivoimamaalilla IFK:n lentoon JYPiä vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n nelosketjun keskushyökkääjä Thomas Nykopp iski alkutahdit, kun helsinkiläiset kaatoivat JYPin keskiviikkona lukemin 4−2. Harvinainen maalintekijä iloitsi tärkeästä maalistaan, mutta antoi isot kiitokset ketjukavereilleen Lennart Petrellille ja Micke-Max Åstenille.

HIFK:n kotiottelu JYPiä vastaan ei olisi voinut helsinkiläisten kannalta huonommin alkaa, kun Ville Varakas sai 5+20 minuutin rangaistuksen myöhästyneestä taklauksestaan Anton Stråkaan jo ajassa 1.58.

Vain 18 sekuntia myöhemmin kiekko löytyi kuitenkin JYPin maalista, kun Thomas Nykopp taisteli kiekon lepsun JYP-puolustuksen keskeltä verkkoon.

− Olin jo kurvaamassa vaihtoon, mutta näin, että työhevonen Micke-Max Åsten sai riistettyä kiekon, joten päätin kurvata takaisinpäin hyökkäykseen. Ei ollut helppoa lyödä siitä kiekkoa maaliin, mutta Åsten sen tilanteen minulle hienosti loi. Oli kiva, että kiekko meni siitä sisään, iloitsee Nykopp.

Varakkaan taklauksesta Nykopp ei osannut sanoa pelin tauottua vielä mitään, eikä tilannetta näytetty Helsingin jäähallin videotaulullakaan.

− En nähnyt Varakkaan taklausta, mutta sovimme alivoiman alettua, että lähdemme pelaamaan lyhyillä vaihdoilla. Käyhän se noinkin, että saimme tehtyä maalin.

Urallaan 250 Liigan runkosarjaottelussa vain 32 maalia tehnyt Nykopp otti kaiken ilon irti täysosumastaan. Loukkaantumisen vuoksi mies pelasi viime kaudella kaikkiaan vain 22 liigaottelua eikä onnistunut silloin maalinteossa lainkaan.

− Olin iloinen, että pääsin maalaamaan. Tuntuu, että siitä on ikuisuus aikaa, kun olen päässyt sellaista tunnetta tuntemaan.

Nykopp johti IFK:n nelosketjua laidoillaan Lennart Petrell ja Åsten. Ketjun esitys oli keskiviikkona virkeä.

− Åstenin kanssa olen pelannut paljon yhdessä vuosien saatossa. Hänen kanssaan on helppo työskennellä. Joka ilta tietää, mitä häneltä saa. Åsten on vähän aliarvostettu pelaaja. Täällä pukukopissa hänen arvonsa tunnetaan, mutta hänen kiekolliset taitonsa ovat paremmat kuin mitä ihmiset olettavat.

− Sama juttu on Petrellin osalta. Hän tekee hartiavoimin töitä, ja siinä on keskushyökkääjänä helppo toteuttaa itseään.

Ottelussa JYPiä vastaan IFK teki avauserässä myös toisen maalin. Toisessa erässä helsinkiläiset lisäsivät pikamaaleilla johtoaan jo 4−0:aan. Kovin peli-into purkautui Nykoppin mukaan siihen.

− Vähän sama kuin KalPaa vastaan, kun voitimme vain 2−1, mutta nyt JYPiä vastaan saimme maalejakin taululle. Vähän ehkä löysäsimme lopussa ja annoimme JYPille saumaa päästä peliin mukaan. Tuli tuloksellisesti ehkä vähän liikaa lautaselle.

Nykopp oli kuitenkin tyytyväinen ottelun antiin. 

− Kokonaisuudessaan pelistä on hyvät mietteet. Täytyy muistaa, että kolme sarjapistettä alkukaudesta on yhtä tärkeää kuin loppukaudestakin. Nämä ovat tärkeitä pisteitä. Tänään oli kuitenkin hyvä joukkue vastassa, joka on myös pelannut hyvin alkukaudella. Tämä oli iso voitto.

Seuraavaksi HIFK:ta vastaan astelee tuplaottelussa hallitseva Suomen mestari HPK. Perjantaina pelataan Helsingissä, lauantaina Hämeenlinnassa.

− Totta kai HPK:n kaataminen on iso kiihoke. Lähdemme pelaamaan peli kerrallaan. Varmasti HPK on vahva joukkue, muttei enää tarvitse miettiä, mitä he saavuttivat viime kaudella.

− Meidän oman tarinamme luominen vaatii meiltä parasta, jotta pystymme jatkamaan samalla mallilla jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle