Thomas Harley pettyi mitaleilta putoamiseen - "Emme pelanneet tasollamme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harleyn turnaus ei saanut pronssista loppua.
Kuva © Saimi Airaksinen
Kanada hävisi pronssiottelun naapurimaalleen Yhdysvalloille, ja näin maan mitaliton putki 18-vuotiaiden MM-kisoissa kasvoi neljään vuoteen.

Pronssiottelussa Yhdysvallat oli selvästi parempi. Suuri ero tehtiin toisessa erässä, jossa jenkkijoukkue onnistui kolmesti maalinteossa.

− Emme vain pelanneet tarpeeksi hyvin. Yhdysvallat on loistava joukkue, joka totetutti omaa pelisysteemiään. Emme pysyneet mukana silloin, kun sitä olisi tarvittu, puolustaja Thomas Harley sätti omiaan.

Yhdysvallat laukoi ottelussa maalia kohti 41 kertaa, kun Kanadalle laukauksia kirjattiin 23.

− Puolustuksemme ei toiminut, kuten laukaisumäärät osoittivat. Turnaus on ohi, mutta tästä pitää ottaa oppia tulevaan, Harley kommentoi.

Kaikki mitalisijat menivät Örnsköldsvikissä alkulohkon pelanneille joukkueille, mutta Harley ei suostunut ajattelemaan, että lohkojen tasossa olisi ollut eroa.

− En nyt lähtisi noinkaan ajattelemaan, meilläkin oli kovia maita lohkossa kuten Suomi. Kolme maata oli meitä parempia ja sillä selvä.

Harley suuntaa keskittymisensä tulevaan, jossa on kaksi merkittävää tapahtumaa. Ensi kesän varaustilaisuudessa arviot tarjoavat Harleylle varausnumeroa ensimmäisen kierroksen puolivälin tietämillä. Ennen varaustilaisuutta on ohjelmassa myös pelaajien testi- ja haastattelutilaisuus.

− Kausi on pelien osalta ohi, nyt pitää vähän ladata itseään ja suunnata keskittyminen Combineen ja sitten varaustilaisuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle