Teuvo Teräväinen iski voittomaalin eriskummallisessa ottelussa – "Kaikki tiedostivat tilanteen, että pitää pelata entistä kovempaa"

NHL / Haastattelu
Teuvo Teräväinen laukoi Hurricanesin voittomaalin lauantaina.
Kuva © Getty Images

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen hämmästeli ketjukaverinsa Sebastian Ahon tavoin viime yön ottelun harvinaista tapahtumaa, jossa 42-vuotias hätävaramaalivahti torjui voiton Hurricanesille.

– Tuli harmittavia loukkaantumisia maalivahdeille, ja sitten tuli uusi kaveri kehiin. En tiedä mistä hänet kaivettiin, mutta onneksi sai raavittua meille voiton, Teräväinen tuumasi.

Teräväisen mukaan joukkue päätti tukalassa tilanteessa pistää kaiken peliin, ja tunnelma Hurricanesin vaihtopenkillä pysyi rauhallisena.

– Kaikki tiedostivat tilanteen, että pitää pelata entistä kovempaa. Johdimme kuitenkin parilla kolmella maalilla, eli sillä tavalla ei ollut hätää. Toki he pääsivät aika lähelle, mutta onneksi pystyimme vielä parantamaan lopussa.

"Tehot ovat tullakseen, ja välillä pomppii ja välillä ei. Paikkoja kuitenkin tulee, ja siihen pitää olla iloinen"

Teräväinen vastasi ottelussa Hurricanesin neljännestä osumasta, joka syntyi vain hetki sen jälkeen, kun hätäapuvahti David Ayres oli hypännyt kaukaloon. Teräväisen osumassa oli paljon onnea matkassa.

Sepelle (Aho) yritin syöttää ja kiekko meni yhtäkkiä maaliin. Eipä siinä sen kummempaa, Teräväinen kertasi kauden 13:tta maaliaan.

Teräväinen kertoo, että on nauttinut jälleen pelaamisesta tällä kaudella. Edellisyön ottelun jälkeen 25-vuotiaan taitohyökkääjän tehopisteet ovat 13+44=57.

– Tuntuu, että olen kehittynyt taas tänäkin vuonna. Tehot ovat tullakseen, ja välillä pomppii ja välillä ei. Paikkoja kuitenkin tulee, ja siihen pitää olla iloinen, Teräväinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle