Tero Lehterä etsii kuumeisesti viisasten kiveä: “Yksi henkisen valmennuksen kaverikin kävi kääntymässä”

LIIGA / Haastattelu
Ahdinko SaiPa-leirissä syvenee viikko viikolta.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HIFK:n 4–1-voitto SaiPasta sysäsi Tero Lehterän johtaman lappeenrantalaisryhmän entistä tukalampaan tilanteeseen. Voittoja tai edes yksittäisiä onnistumisia ei ole juurikaan tullut, ja tämä kierre on puskemassa SaiPaa ulos pudotuspeleistä huolestuttavaa tahtia.

SaiPa-luotsi Tero Lehterä oli hävityn HIFK-ottelun jälkeen rauhallinen, vaikka tappiokierre jyskyttääkin tällä hetkellä keltapaitojen takaraivossa armottomasti. Henkiset lukot eivät ole ottaneet auetakseen ja ratkaisun etsimiseksi kiviä on käännelty pukukopissa urakalla.

– Olemme katsoneet erittäin paljon videoita ja yksi henkisen valmennuksen kaverikin kävi kääntymässä. Tapasimme valmennusporukankin kanssa hänet, kertoo Lehterä.

Meillä vain tippuu nyt niin kauhea määrä pelaajia, tänäänkin yksi, että asioiden oppiminen on vaikeaa. Tilanne on haastava, mutta sitä ei kannata murehtia, kun siihen ei voi tällä hetkellä vaikuttaa.

HIFK-ottelun SaiPa pelasi käytännössä viidellä puolustajalla, joista heistäkin vain Robin Saloa ja Veeti Vainiota oli kaavailtu kauden alla pelaavaan kokoonpanoon. Lainamiesten kavalkaadia täydensi Helsingissä 18-vuotias Hugo Rikkilä.

– Viimeisin tuli tänään suoraan bussiin. Niillä mennään, keitä on. Kaikkien täytyy sitoutua siihen, että tehdään asioita yhdessä: hyökätään yhdessä, puolustetaan yhdessä. Voitetaan yhdessä, hävitään yhdessä.

Erityisesti SaiPan alivoima on sakannut tällä kaudella pahasti ollen Liigan heikointa. Lehterän mukaan Otto Paajasen iskemä ylivoimaosuma ei kuitenkaan ollut kuvaava esimerkki viime aikojen otteista alivoimalla.

– Alivoima on ollut heikkoa, mutta itse asiassa tänään se oli ihan hyvää. Siinä oli vain yksi uusi pelaaja (maalin tullessa), joka ei ollut vielä kerinnyt käymään palavereissa. Kyllä hän tajusi tilanteen heti, kun kiekko oli maalissa.

– Olemme käpertyneet liikaa, mutta muutaman pelin alivoima on nyt ollut ihan mallikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle