Telian lupaukset toiselle Liiga-kaudelleen: 5G-testejä, valmentajamikitystä, UHD-kuvanlaatua, lehdistötilaisuudet televisioidaan

LIIGA / Haastattelu
Telialla ollaan valmiina räiskyvään Liiga-kauteen.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Viime kaudelle Liigan mediakumppaniksi tullut Telia on valmiina uuden kauden alkuun. Yhtiön mukaan ongelmista on otettu oppia. Lähetyksiin luvataan uusia ominaisuuksia.

Liiga-kausi käynnistyy 12. päivä syyskuuta ja samalla alkaa Telian toinen kausi Liigan mediayhteistyökumppanina. Ensimmäinen kausi käynnistyi kangerrellen, mutta pitkin kautta toiminta parani. Nyt Telialla odotetaan kautta innokkaana.

– Hyvillä mietteillä lähdetään. Opimme erittäin paljon ensimmäisestä kaudesta, Telian TV- ja medialiiketoiminnasta vastaava Olli-Pekka Takanen sanoo.

Oppeja ja toimivia ominaisuuksia hyödynnetään alkavalla kaudella. Viime kauden lopulla Telia toi lähetyksiin mukaan valmentajamikitykset sekä UHD-lähetykset. Näitä on tarkoitus jatkaa myös tulevalla kaudella.

– Valmentajamikitykset tulevat jatkumaan ja niistä tulee standardi isommilla kierroksilla. Myös pelaajien kanssa katsotaan mikitystä alkavalle kaudelle, Takanen kertoo.

– UHD-lähetykset jatkuvat heti kauden alusta ja niitä nähdään aina isommilla kierroksilla. UHD-lähetyksiä on myös tarkoitus laajentaa muiden kuin Telian omille operaattoriasiakkaille Telian digiboksin kautta. 

UHD-lähetyksiä varten käyttäjällä on oltava tilattuna Liiga-passi UHD.

Telia ei lähde tekemään suuria muutoksia tuotepaketteihinsa. Tarjolla on alkavalla kaudella neljä erilaista pakettia; Joukkuepassi, Liiga-passi, Liiga-passi UHD sekä Liiga-passi UHD+Viasat jääkiekko, joka korvaa viime kaudelta tutun Allstars-passin. Muutoksen myötä pakettiin tulee lisää Viasatin sisältöä eli NHL- sekä KHL-pelejä.

Suurin uudistus nähdään datan hyödyntämisessä, mistä saatiin esimakua jo viime kauden lopulla. Liigan ja Wisehockey-yhtiön yhteistyössä kehittämät datamittarit sekä älykiekko saadaan alkavalle kaudelle käyttöön kaikille liigapaikkakunnille.

– Dataa voidaan hyödyntää kaikissa peleissä. Meidän päässämme kaikki käyttöön on valmiina ja näin on myös Liigan ja Wisehockeyn päässä, Takanen kertoo ja jatkaa:

– Datan käytön avulla katsojakokemusta voidaan elävöittää lisää ja datan käyttöä tullaan myös kehittämään pitkin kautta.

Myös kesken viime kauden mukaan tuotu mobiilisovellus Liigavahti jatkuu toiminnassa ja Telia jatkaa sen kehittämistä kauden mittaan.

– Liigan ja joukkueiden kanssa on sovittu, että lehdistötilaisuudet tullaan televisioimaan otteluiden jälkeen. Ne tulevat otteluiden jälkeen saataville Liigavahtiin ilmaiseksi.

Jatkoaika uutisoi heinäkuussa Telia-hankkeen taustalla olevan tuotantoyhtiö Moskito Televisionin kaapanneen Mestiksen markkinointipäällikkönä toimineen Tatu Virtasen riveihinsä. Virtasen roolina liigatiimissä on vastata sosiaalisen median aktivoinnista yhdessä toisen sosiaalisen median tuottajan Hanna Raution kanssa.

Tulevaisuutta ajatellen teleoperaattorina tutummaksi tullut Telia aikoo tuoda osaan halleista 5G-verkon käyttöön.

– 5G on vielä hyvin alkuvaiheessa, mutta joillakin halleilla tulemme tämän kauden aikana viemään asioita eteenpäin ja testaamaan uusia palveluita tulevaisuutta varten, Takanen paljastaa.

Liiga-hankkeen vetäjä on odottavaisin ja positiivisin miettein, mutta myös levollisena kauden alla.

– Huomattavasti mukavampi lähteä kauteen, kun on yksi kausi pystytty näyttämään Liigaa, Takanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Telia

Kaudesta 2018-19 alkaen Liigan uutena mediakumppanina on toiminut ruotsalaisen Telia Companyn Suomen maayhtiö Telia Finland. Yhteistyösopimus on kuuden vuoden mittainen.

Kolumni
Näkemys: Klassikkopelit, Kiekko-Espoo ja JoKP ruokkivat nostalgianälkää, mutta tulevaisuutta ei voi rakentaa menneisyyden varaan
13.5.2020 16:30
Nostalgisina aikoina täytyy pitää huolta, että visiot suuntaavat tulevaisuuteen eivätkä menneeseen.
Kolumni
Pakina: Liigapelaajalle morsian ja Salatut kiekkoelämät – MTV:n ensi kauden liigalähetykset vievät hassuttelun uudelle tasolle
13.5.2020 13:34
Oranssit pikkutakit, uuden näkökulman asiantuntijat ja viihteen maksimointi. Mitäpä muutakaan voisi odottaa täydelliseltä kiekkolähetykseltä?
Uutinen
MTV ottaa haltuun Liigan tv-tuotannon – Telia Finlandin toimitusjohtaja lupaa jatkossa entistä paremman katselijakokemuksen
11.5.2020 10:38
Tuotannon siirtyminen tuo Liiga-kiekon nähtäväksi maksullisille C Moren kanaville.

Lue myös