Tehokas Sarah Fillier luottavaisena MM-loppuotteluun – "En usko, että muutamme paljoakaan pelissämme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sarah Fillier lähtee luottavaisena haastamaan Yhdysvaltoja MM-finaaliin
Kanadalla oli välierässä Sveitsiä vastaan kaksi tehokolmikkoa, jotka ratkaisivat pelin Kanadan eduksi ja veivät vaahterapaidat loppuotteluun Yhdysvaltoja vastaan. Yksi tehopelaajista, Sarah Fillier, oli hyvillä mielin pelin jälkeen.

Kanada hoiteli itsensä finaaliin jokseenkin yhtä vakuuttavasti kuin Yhdysvallat aiemmin iltapäivällä. Kanadan onnistujia olivat tutut nimet ykkös- ja kakkosketjuista. Yksi turnauksen tehokkaimmista pelaajista on Kanadan Sarah Fillier, joka majailee pistepörssissä neljäntenä tehoin 5+5 heti kovan yhdysvaltalaistrion perässä.

Illan ottelussa Sveitsiä vastaan Fillier nakutti tehot 1+2. Voiton jälkeen tunne oli luonnollisesti hyvä.

– Olo on tietysti hyvä, meillä oli paljon paikkoja maalintekoon ja onnistuimme myös.

Fillier oli ottelun parhaimmistoa, kuten hänen johtama ketjunsakin, jossa laidoilla ovat Sarah Nurse ja Emily Clark. Sveitsiä vastaan Nurselle merkittiin yksi maali ja Clarkille maali sekä kaksi syöttöä. Fillier nautti pelatessaan Nursin ja Clarkin välissä.

– Oli kiva päästä pelamaan viidellä viittä vastaan -peliä heidän kanssaan. Ketjukoostumuksia on hieman vaihdeltu turnauksen kuluessa, joten oli tärkeää löytää kemia heidän kanssaan.

Kanadalle ottelu oli yksi askel kehityksen tiellä.

– Haluamme kehittyä joka pelissä, kuten tänäänkin. Lähdemme todella luottavaisina huomiseen loppuotteluun.

Peliä hiotaan ja kehitetään jatkuvasti, mutta se ei aina tarkoita isoja muutoksia.

– En usko, että muutamme paljoakaan pelissämme. Pidämme kiinni pelikirjastamme, ehkä joitain pieniä yksityiskohtia tarkistamme. Loppuottelussa meiltä vaaditaan energisyyttä ja kykyä pitää jalkaa liikkeellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle