Teemu Turunen tähystyksen kautta kohti ensimmäistä kautta HIFK:ssa − seurakaveri HPK:sta tuo tuulahduksen tuttuutta

LIIGA / Haastattelu
Jokerien kasvatti Turunen esiintyi Hakametsän yleisölle punaisten peliasussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Viime kaudella HPK:n kanssa Suomen mestaruuden voittanut Teemu Turunen pelasi Tampere Cupin avauspäivänä HIFK:n kakkosvitjassa Otto Paajasen vierellä.

Viime kauden päätteeksi Suomen mestaruuden HPK:ssa pokannut Teemu Turunen viiletti Otto Paajasen ja Iikka Kangasniemen kanssa HIFK:n kakkosketjussa Tampere Cupin ottelussa SaiPaa vastaan.

− Aika paljon oli intoa. Paremminkin olisi voinut mennä, vaikka alku lähtikin ihan hyvin käyntiin, tuumasi Turunen tuoreeltaan 3−2-voittoon päättyneen kamppailun jälkeen.

Helsinkiläiset johtivat kamppailua ennen puoltaväliä kahdella maalilla.

− Toiseen erään asti meni hyvin, mutta kolmanteen erään vähän hiipui. Ihan hyvä ensimmäiseksi peliksi.

HIFK:lla tiedetään olevan isona seurana joka vuosi kovat menestyspaineet. Turunen ei toistaiseksi ole huomannut mitään eroa Hämeenlinnaan.

− En ole vielä kauankaan ollut mukana ja pari viikkoa harjoitellut, joten ainakaan vielä paine ei hengitä niskaan. Ihan sama, missä pelaan, niin haluan voittaa, muistuttaa Turunen.

Viime kaudella Turunen ja HPK toden totta voittivat ja alkavalle sesongille väkkärä laituri sai mukaansa Helsinkiin seurakaveri Paajasen.

− Sillä on iso merkitys, että hän on mukana. On tuntunut mukavalta pelata yhdessä ja hienoa, että saamme jatkaa sitä.

Kesän harjoittelujaksolla kaksikko malttoi olla myös erillään.

− Paajanen vietti enemmän aikaa Hämeenlinnassa ja minä Helsingissä, koska olen sieltä kotoisin, Jokerit-kasvatti taustoittaa ja jatkaa kertomalla oman kesänsä sujuneen polven kuntoutuksen merkeissä. Tähystyksen jälkeen selvisi, ettei kyse ollut vakavasta vammasta.

Jokerien kasvatti Turunen pelaa nyt ensimmäistä kauttaan pääkaupungin toisessa suurseurassa. Miehelle itselleen asiassa ei ole mitään sen dramaattisempaa.

− A-nuorissa pelasin Jokereissa, mutta mielestäni on vain hienoa päästä kotipaikkakunnalle pelaamaan. On hienoa pelata HIFK:ssa.

Punapaitojen joukkue vilisee potentiaalisia pistepörssin kärkinimiä, joihin Turunen itsekin lukeutuu. Uusista hankinnoista Sebastian Dyk ja Jere Sallinen onnistuivat Paajasen ohella perjantaina maalinteossa.

− Mukavia jätkiä ympärillä ja hyvä meininki, joten on kiva olla osa tätä joukkuetta. Uskon, että tästä tulee hyvä juttu. Kokoonpanossamme on paljon leveyttä.

Liigan runkosarja pyörähtää käyntiin kuukauden kuluttua. Mitä on tapahduttava, jotta HIFK on valmis heti ensimmäisestä tosipelistä lähtien?

− Joukkuetasolla on saatava pelitavalliset asiat kuntoon, sillä eihän se vielä ihan valmis ole. Henkilökohtaisesti on vielä vähän kuntopohjassa tekemistä. Vähän tässä olen pelin jäljiltä hapoilla vielä, hymähtää Turunen.

HIFK pelaa lauantaina Tampere Cupin voitosta joko Ilvestä tai Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle