Teemu Suhonen aloittaa ensimmäisen täyden kautensa Tapparassa − "Kaikki tietävät, missä avuni ovat"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Suhonen tunnetaan erityisesti kiekonkäsittely- ja ylivoimaosaamisestaan.
Kuva © Arno Hämäläinen
Teemu Suhoselle vuosi 2019 on ollut vilkas. Ensin tuli siirto Jukureista Tapparaan kesken kauden ja kesällä perheeseen syntyi toinen lapsi. Liiga-kauteen 2019−2020 lähdettäessä kuopiolaispuolustajasta huokuu kuitenkin varmuus.

Kesken viime kauden Jukureista Tapparaan siirtynyt Teemu Suhonen on uuden kauden alkamisesta innoissaan. Kesä ja tauko tuli kuitenkin tarpeeseen, ja uuteen kauteen hän pääsee lähtemään virkeänä.

— Sitähän se on, oikeassa suhteessa treeniä ja lomaa. Kausi on pitkä, joten välillä on tärkeää myös unohtaa jääkiekko.

Kiekkoilija sai kesällä myös perheenlisäystä, mikä toi oman mausteensa kesään.

— Toinen lapsi syntyi tuossa kesällä, joten senkin puolesta vilskettä riittää.

Erilainen kesä oli kotiolojen lisäksi myös harjoittelun muodossa. Suhonen on panostanut erityisesti luistelun kehittämiseen ex-maalivahti Sasu Hovin perustamassa kiekkoilijoiden kehityskeskuksessa Pirkkalassa.

— Kesäharjoittelua vähän muutettiin. Käytiin Pirkkalassa, jossa vähän luistelua treenattiin. Sieltä saatiin vähän uusia virikkeitä. Tykkäsin kyllä kovasti. Uskon, että luistelu meni siinä eteenpäin. Tuli myös vähän vaihtelua tuohon, kun edelliset kymmenen vuotta on menty aika lailla samalla kaavalla.

Ensimmäiseen täyteen Tappara-kauteen mestaruus mielessä

Suhoselle alkava Liiga-kausi on uran neljäs. Aikaisemmin puolustaja on kiekkoillut HPK:ssa, josta palasi Mestis-vuosilta tuttujen Jukurien paitaan. Jukureissa tapahtui todellinen läpimurto Liiga-tasolle. Kesken viime kauden Suhonen siirtyi Tapparaan, kun haaveet mikkeliläisten pudotuspelipaikasta kuihtuivat.

Keväällä Tappara sorvasi Suhosen kanssa vuoden jatkosopimuksen.

— Nälkä kasvaa syödessä. Hienoa, että pääsin kesken viime kauden mukaan − se helpottaa varmasti tätäkin kautta. Tunnen talon tavat, suurin osa joukkueesta jatkaa ja kaupunkikin on melko tuttu. Hyvillä fiiliksillä, hyvin olen viihtynyt täällä. Ei siinä kauaa tarvinnut miettiä, jatkanko täällä.

Viime kaudella Tapparan kausi päättyi pronssimitalit kaulassa. Edellisvuosina menestymään tottuneelle joukkueelle finaalien ulkopuolelle jääminen oli pettymys. 

— Kyllä se vähän piippuun jäi viime vuonna, koska kirkkaampia mitaleja lähdettiin hakemaan. Sopivasti jäi nälkää ja uskon, että tänä vuonna olemme aikaisempaa vahvempia, vakuuttaa Suhonen.

— Meillä on hyvä porukka tähän kauteen. Saimme hyviä onnistuneita hankintoja. Nuoria ja nälkäisiä ukkoja ja uusista kavereista moni on sellaisia, jotka ovat vasta menossa kohti uran parhaita päiviä.

Henkilökohtaisista tavoitteista Suhonen ei itselleen paineita halua ottaa. Oma rooli ja vahvuudet ovat kuitenkin aikaisemmin laitahyökkääjänäkin pelanneelle kiekolliselle puolustajalle hyvin tiedossa.

— En ole ikinä tykännyt mitään pistetavoitteita asettaa. Kaikki tietävät, että omat avuni ovat siellä tuloksenteossa, joten se on yksi osa kokonaisuutta. En kuitenkaan jaksa ottaa paineita tästä. Haluan saada kokonaisvaltaista peliä eteenpäin ja tuoda ylivoimapeliin hyviä asioita.

» Lähetä palautetta toimitukselle