Teemu Rautiainen kuntoutui Sveitsissä ja näki missä Euroopan kärki menee − “Ei siinä sarjassa ketään laiteta kentälle, jos peli ei kulje”

LIIGA / Haastattelu
Rautiainen pukeutuu alkavalla kaudella KooKoon väreihin.
Kuva © Matias Lahtinen

Teemu Rautiainen, 29, pelasi viime kaudella Sveitsissä. Kyseessä oli miehen ensimmäinen kokemus ulkomaisista sarjoista. Erityisesti pääsarja NLA sai hyökkääjältä suitsutusta.

Kun haastavan alkukauden jälkeen pääsarjan ovet avautuivat, Zürich Lionsin riveissä syntyi 21 ottelussa tehot 4+6=10.

− Lähdin avoimin mielin matkaan, vaikka alkuvaiheessa liikuin vielä kepeillä enkä ajatellut juuri muuta kuin kuntoutumista. Kauden aikana oli niin loukkaantumista kuin koronaakin. Pääsin kuitenkin lopulta pelaamaan myös ylivoimaa ja sain vastuuta. Sveitsissä on todella laadukas sarja.

Erityisesti pudotuspelit jäivät mieleen, kun fyysisen pelin vaatimustaso oli aivan tapissa. Rautiaisen mukaan tilanteessa näki hyvin sen, missä Euroopan kärki menee. Itsekin vikkelä hyökkääjä mainitsi nimeltä ruotsalaistähti Linus Omarkin.

− Koronatilanteen takia yleisöä ei ollut ja sen takia sen puolen kulttuuri jäi kokematta. Pelillisesti jäi sellainen fiilis, että he tykkäsivät. Ei siinä sarjassa ketään laiteta kentälle, jos peli ei kulje, Rautiainen tokaisi.

Tampere Cupissa ehtii verestellä muistoja ja hioa joukkuepeliä

Rautiainen edusti Ilvestä yhteensä kuuden kauden ajan ennen Sveitsiin siirtymistään. Nyt laitahyökkääjä palaa Tampereelle harjoitusturnauksen merkeissä.

− On hienoa, kun kaikki morjestelevat − niin Ilveksen kuin Tapparankin puolelta. Myös järjestyksenvalvojat tervehtivät. Tietysti laitan kaiken likoon KooKoon puolesta, vaikka täällä pelatessa asetelma on hieman erilainen kuin muualla.

KooKoossa pelaa alkavalla kaudella Rautiaiselle monia tuttuja: Ville Meskanen, Joose Antonen ja päävalmentaja Olli Salo Ilves-vuosilta sekä Petteri Nikkilä ja Heikki Liedes aiemmilta ajoilta.

− He olivat iso syy, miksi halusin Kouvolaan. KooKoo pelaa myös hyvää lätkää ja se on hyvä haaste minulle, Rautiainen valotti.

Nauttien kohti uutta kautta

Loukkaantumisia ja vaikeampia aikoja kokenut Rautiainen lähtee nauttimaan alkavasta liigakaudesta. Hän näkee KooKoon luisteluvoimaisena joukkueena, joka näyttää asenteensa joka ilta jäällä.

− Teemme aina enemmän hommia kuin vastustaja. Meillä on kiekollistakin taitoa, joten pystymme tarvittaessa pitämään pelivälinettä hallussammekin. Joukkueen eteen pelaamisen täytyy näkyä molemmissa päissä, eikä yhtään saa oikaista.

Päävalmentaja Salo ja muu valmennus on ottanut joukkueen jämäkästi johdettavakseen ja vaatimustaso on arjessa kova.

− Nyt, kun rohkaistaan nauttimaan niin aion tehdä niin arjessa sekä kaikessa muussakin, Rautiainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle