Teemu Ramstedt palaa innokkaana takaisin Liiga-kaukaloihin — "Välikauden vuoksi lähestyminen on hieman erilainen"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Ramstedt tulevan kauden seuransa SaiPan paidassa.
Viime kauden perhesyiden vuoksi väliin jättänyt Teemu Ramstedt edustaa ensi kaudella Lappeenrannan SaiPaa. Jatkoaika tavoitti Ramstedtin, joka kertoi kuulumisiaan, sekä odotuksia tulevasta kaudesta.

− Alkukesästä tehtiin paljon oheisharjoittelua eikä oltu juurikaan jäällä. Heinäkuun alkupuolelta asti on vietetty enemmän aikaa sitten kaukalossa. Vähän aikaisemmin olen mennyt jäälle mitä normaalisti, mutta muuten hyvin saman tyylinen kesä kuin ennenkin.

Viime kauden perhesyiden vuoksi väliin jättämään joutunut Ramstedt kertoo, että perheen ja harjoittelun parissa tuli vietettyä paljon aikaa.

− Perheen kanssa hyvin pitkälti vuosi meni. Vuoden vaihteen aikoihin kun lapsi syntyi, niin oli kyllä ihan riittävästi ohjelmaa. Kotona ja sairaalalla tuli vietettyä paljon aikaa. Koko ajan ollaan kuitenkin harjoiteltu ja pidettiin alkava kausi tähtäimessä.

Ramstedtin viimeisin kausi 2017-2018 oli varsin vaiheikas. Tuolla kaudella oli useaa eri tapahtumaa, aina seurasiirrosta lajin vaihtoon.

− Slovanin kanssa silloin alkukausi ja sitten oli syksyllä hetken aikaa ilman joukkuetta. Kävin tuolloin pelaamassa itseasiassa Bandyliigassa pari peliä jääpalloakin. Sitten siirryin Lukkoon ja pelasin siellä loppukauden. Tuli kuitenkin ihan mukavasti pelejä kun vähän yli puolet runkosarjasta. Oli ihan mielenkiintoinen kausi.

Täksi kaudeksi Lappeenrantaan ja SaiPaan siirtynyt, Tikkurilan Jää-Veikoissa ensiaskeleensa jääkiekkoilijana ottanut, Ramstedt on omien sanojensa mukaan viihtynyt Lappeenrannassa.

− Meillä on asunto aivan sataman läheisyydessä ja maisemat ovat mitä hienoimmat. Hienosti ollaan viihdytty.

Joukkuetta kohtaan Ramstedtilla on positiiviset odotukset. Myös KHL:ssä pelanneen miehen mukaan joukkueen rakenne on hyvä.

− Klassinen hyvä sekoitus. Meillä on useampi kokenut pelaaja ja paljon nuoria joilla on mahdollisuus nousta uudelle tasolle urallaan. Me kokeneemmat yritetään auttaa nuoria ottamaan uusi askel eteenpäin ja sitä kautta uskon että meillä on hyvä mahdollisuus menestyä.

Ramstedt sekä Tomas Zaborsky olivat SaiPalta todella kovia hankintoja ensi kauden Liigaan. Kaksikolle asetetaan varmasti Lappeenrannassa tuloksenteon osalta odotuksia. Ramstedt kertoo että tämä on vain hyvä asia.

− Paineita on tässä hommassa totta kai aina. Pelkästään siksi kun tämä on julkinen ammatti. Itse ainakin toivon, että on pieni paine koko ajan niin saa itsestä myös paremmin irti tehoja. Se on ihan hyvä että odotetaan tulosta, kun sitä itsekin odottaa. Mutta tämä on kuitenkin joukkuelaji, niin ei tämä kuitenkaan yhden tai kahden miehen harteilla. Kaikki tarvitaan.

Vaikka Ramstedtilta voidaan aikaisempien meriittien vuoksi odottaa sitä samaa todella laadukasta pelaamista kuin ennenkin urallaan, on kuitenkin syytä muistaa että tällä huippupelaajalla on välikausi peleistä takanaan. Ramstedt itse lähtee maltillisesti kohti syksyn ensimmäisiä Liiga-pelejä.

− En halua asettaa itselleni mitään numeraalisia tavoitteita. Tietenkin haluan alusta asti johtaa joukkuetta, mutta kun on tuo välikausi alla, niin tätä kautta on lähestytty myös hieman eri tavalla.

IBD Cycling Ry-nimisen pyöräilyseuran, jonka tavoite on levittää tietoa tulehduksellisista suolistosairauksista, itsekin innokas pyöräilijä Ramstedt perusti vuonna 2015. Keskushyökkääjällä itsellään on diagnosoitu haavainen paksusuolentulehdus, Colitis ulcerosa. Ramstedt kertoo pyöräilyseuralla menevän hyvin.

− Seuralla menee oikein mukavasti. Koko ajan jatketaan nousujohteisesti ja seuraan tulee koko ajan lisää jäseniä. Kilpaurheilun puolikin toimii hienosti ja menestystä on tullut sekä miehissä että naisissa maantiepyöräilyn puolella, mikä on se meidän pääjuttu. Koko ajan viedään tietoisuutta IBD:stä eteenpäin ja samalla kehitetään seuraa. Kokonaisuutena olen tyytyväinen tähän noin viiden vuoden projektiin mikä nyt on ollut. Jatketaan pitkäjänteistä työtä.

Ramstedt odottaa ensi kautta vesi kielellä. Omien sanojensa hän odottaa alkavaa Liiga-syksyä innokkaammin kuin ennen.

− Ainahan kauden alkua odottaa innolla, mutta nyt ehkä vielä vähän enemmän kuin normaalisti. Pitkä väli peleistä, noin puolitoista vuotta viimeisestä varsinaisesta Liiga-pelistä niin odotan kyllä enemmän kuin pitkiin aikoihin paluuta kentälle. Varmasti on intoa ainakin kauden alkuun hyvin paljon, sanaili Ramstedt.

Ramstedtin ja SaiPan kausi Liigassa alkaa 13.9. kotiottelulla KooKoota vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle