Teemu Pulkkinen pettyi tappioon – lähti pelin jälkeen sairaalaan kipeän jalan vuoksi

KHL / Haastattelu
Pulkkinen summasi ottelussa yhden syöttöpisteen.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Teemu Pulkkista harmitti perjantai-illan tappio ottelussa Jokereita vastaan. Tappion lisäksi mielipahaa lisäsi kiekosta osumaa saanut jalka, jota lähdettiin varmuuden vuoksi näyttämään lääkärille.

Dinamo Minskissä kiekkoileva Teemu Pulkkinen pelasi perjantaina Helsingissä Jokereiden vieraana. Jokerit pelasi suhteellisen vahvan ottelun, ja voitti sen lopulta numeroin 3–2.

Ottelun jälkeen Pulkkiselle tuli kiire, sillä hän sai kiekon jalkaansa. Mitään vakavaa kyseessä ei todennäköisesti ole, sillä hän pelasi ottelun loppuun saakka, vaikka tapaturma sattui jo pelin alkupuolella.

– Sain kiekon jalkaan ensimmäisessä erässä. Menemme nyt käymään sairaalassa, jotta tiedämme, mikä on tilanne, avasi suomalainen pelin päätyttyä.

Itse ottelusta Pulkkinen ei loytänyt liiemmin positiivista sanottavaa. Pettymys paistoi kasvoilta.

– Emme saaneet, mitä halusimme. Toinen erä oli mielestäni hyvä, mutta viimeinen erä ei enää ollut. Emme saaneet, pisteitä, totesi hän harmistuneena.

Tarkkaa analyysia mies ei ottelusta äkkiseltään saanut aikaan. Tappion syitä käsitellään myöhemmin.

– Harmittaa, ettemme saaneet sitä, mitä haimme. Muuta en oikein osaa sanoa, Kertoi Pulkkinen.

27-vuotias jokerikasvatti pelaa nyt Minskissä toista kauttaan. Debyyttikaudellaan hän takoi 29 (15+14) tehopistettä 50 ottelussa. Nyt tahti on vielä kovempi. Sarjan tehokkain suomalainen miehittää yhdeksällä maalillaan KHL:n maalipörssin toista sijaa. Pistepörssissä hän puolestaan yltää yhdeksännelle pykälälle tehtyään 15 tehopistettä 16 ottelussa.

Pulkkisen ensimmäisen kauden sopimus päättyi viime keväänä. Ennen kuluvan kauden alkua hän harjoitteli Sveitsissä Lausanne HC:ssa koeaikasopimuksen alla. Ilmassa liikkui jo huhuja Pulkkisen lyhyen KHL-uran päättymisestä, mutta lopulta hyökkääjä päätyi takaisin Minskiin. Dinamon ulkomaalaiskiintiössä vapautui paikka Pulkkiselle, kun joukkuekaveri Francis Paré sai Valko-Venäjän kansalaisuuden.

Ennen Venäjän pääsarjaa Pulkkinen kiekkoili kuuden kauden aikana Pohjois-Amerikassa. Vakituinen NHL-paikka ei miehelle auennut, mutta AHL:ssä Pulkkisen vahvuus, maalinteko, pääsi oikeuksiinsa, ja tulos oli sen mukaista. 241 pelissä kiekko löysi tiensä maaliverkkoon 112 kertaa.

Pulkkisen nykyinen joukkue Dinamo Minsk on hävinnyt nyt kolme ottelua peräjälkeen, ja on läntisessä konferenssissa kahdeksannella sijalla. Seuraavaksi valkovenäläisjoukkue pelaa sunnuntaina Vitjaz Podolskia vastaan.