Teemu Lepaus paljastaa Ilveksen nousun taustat: "Olemme alkukauden jälkeen pelanneet selvästi yksinkertaisemmin"

LIIGA / Haastattelu
Ilveksen Teemu Lepaus (keskellä) nautti perjantaina paikallispelivoitosta täydessä Hakametsässä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Teemu Lepaus vietti kahden tehopisteen iltaa, kun Ilves kaatoi Tapparan 2−1. Alkukaudella pari peliä huilannut Lepaus alkaakin nyt lunastaa häneen kohdistettuja odotuksia.

Ilveksen joukkue näytti 2−1-paikallispelivoiton jälkeen jopa kylmänrauhalliselta.

− Ehkä kapteeni Eemeli Suomi on painottanut sitä, ettei liikaa voi innostua. Mutta eihän tätä hienompaa voi olla: kolme pistettä paikallispelistä, täysi tupa ja perjantai, innostui Ilves-laitahyökkääjä Teemu Lepaus.

Lepaus vietti kahden pisteen (1+1) iltaa. Hän oli Joose Antosen (myös 1+1) ohella Ilveksen perjantai-illan suurimpia sankareita.

− Oli mahdollisuus tehdä enemmänkin pisteitä. Eipä noita tehopisteitä tällä kaudella ole tullut kauheasti, joten tämä ilta teki kyllä hyvää, puhkui 12 ottelussa tehot 3+3=6 tehnyt Lepaus.

Lepaus kehui myös Ilveksen kypsää peliä, jossa joukkue loi runsaasti maalintekopaikkoja eikä niinkään pyörinyt omassa puolustuspäädyssä.

− Pelasimme aika ehjän pelin joukkueena. Teimme paljon hyviä viisikkoratkaisuja. Olimme puolustuspäädyssä tylyjä ja sitten teimme paikoista maalit. Pienimaalista peliä osasimme odottaakin.

− Tänään olimme hyvin aktiivisia ja voitettiin kaksinkamppailuita, niin siinä oli avain voittoon. Tämä oli kauden parhaita pelejä, ellei jopa paras tähän mennessä. Paikallisottelut tuovat toki lisää virtaa tekemiseen, niin tänäänkin.

Kolmosketju Lepaus-Antti Saarela-Antonen vastasi tänään Ilveksen kummastakin maalista.

− Harjoituksissa olemme olleet hyviä. Ainakaan 0−1-maalissani minulla eivät kädet tärisseet.

Ilveksen 0−2-maalia tarkasteltiin tovi, koska Antonen ohjasi kiekon maaliin korkean mailan rajamailta.

− Olin varma, että maali hyväksytään, kun näin mediakuutiolta, että Antonen löi mailansa kiekkoon alakautta.

Ilveksen alkukausi meni huonosti, mutta on voittanut uuden päävalmentajansa Jouko Myrrän johdolla kahdeksasta ottelusta viisi. Lepaus näkee, että alkukaudesta joukkue pelasi turhan monimutkaisesti ja tuudittautui liikaa siihen, että peli alkaa sujua.

− Olemme alkukauden jälkeen pelanneet selvästi yksinkertaisemmin emmekä ole tuudittautuneet mihinkään.

Lepaus oli mystisesti kaksi peliä sivussa pari viikkoa sitten (Jukureita vastaan 12.10. ja KalPaa vastaan 18.10.). Nyt mies selvensi, että hän vietti treeniviikkoa.

− Fysiikkaa harjoittelin valmennuksen kanssa ja erikseen luistelua päävalmentaja Myrrän kanssa, totesi lyhyesti Lepaus.

Huomenna Ilves kohtaa Ässille 2−6-kotitappion tänään kärsineen Pelicansin. Ottelu pelataan Hakametsässä.

− Pelicans ei ole missään nimessä helppo vastus! Mitä viimeksi Lahdessa pelasimme heitä vastaan, niin Ville Niemisen johtama joukkue tulee kovaa päälle ja tekee paljon töitä.

Ilvekseltä puuttuu jo kolme vakiopuolustajaa: loukkaantuneet Oskari Laaksonen ja Aleksi Elorinne sekä tänään pelirangaistuksen saanut Nikolas Matinpalo. Lepauksella oli vajavaiseen pakistoon heittää yksi ässänimi.

− Eemeli Suomi on tosi kovassa lennossa. Hän voi pelata pakkia tarvittaessa, virnuili Lepaus.

Vakavammalla mielellä totesi Ilves-päävalmentaja Myrrä tuoreeltaan ottelun jälkeen, että apua haetaan yhteistyösseura KOOVEEsta.

− Olemme KOOVEEhen yhteydessä ja katsotaan, mitä yhteistyömme nyt tarjoaa, Myrrä paljasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle