Teemu Henritius innoissaan Jokereihin palaamisesta: "Ei parempaa fiilistä voisi olla"

MESTIS / Haastattelu
Teemu Henritius palasi jokerinuttuun pitkän tauon jälkeen.
Jokerit palasi Nordenskiöldinkadulle pitkän tauon jälkeen, kun se kohtasi Imatran Ketterän. Mielenkiintoa iltaan lisäsi Teemu Henritiuksen paluu kasvattajaseuraansa.

Jokerit pelasi kauden ensimmäisen Helsingissä pelattavan pelin tiistaina, kun se kaatoi Imatran Ketterän lukemin 4–2. Mielenkiintoa otteluun toi Teemu Henritiuksen paluu
jokeripaitaan. Ottelu alkoi Henritiuksen kannalta erityisen hyvin. Heti ensimmäisessä vaihdossa Henritius vapautti Leevi Lembergin nokikkain maalivahdin kanssa, joka viimeisteli johtomaalin ajassa 00:50. 

–Totta kai kun eka peli ja eka vaihto, niin lähdin nauttimaan. Siinä kiekko pomppi vähän ja sain onnekkaasti kiekon takaisin, sitten huomasin, että pari äijää tuli kiinni ja pääsin siirtämään kiekon tyhjään tilaan kaverille. Ei voi parempaa starttia saada. Heti onnistuimme tekemään maalin ja saimme sen myötä fanit syttymään sekä huutamaan, niin siitä tuli hyvä fiilis.

Ottelu pelattiin HIFK:n kotihallissa Nordiksella. Jokereiden viimeisin peli hallista on vuodelta 1997, ennen Helsinki-Hallin (Ent. Hartwall Areena) valmistumista. Halli on värjätty suurimmaksi osin punaiseen, tämä ei kuitenkaan jokerikasvatti Henritiusta haitannut.

– No en tiedä keskittyykö siihen kun keskittyminen on pelissä. Varmasti kaikki jokerifanit odottavat sitä päivää kun kohdataan täällä, toivon mukaan Liigassa, kaivetaan voitto ja lähdetään pois. Sen jälkeen on kiva kävellä tämän kopin ohi.

Henritius pelasi Jokereista lähdön jälkeen Kiekko-Vantaassa, Sportissa, Jukureissa, SaPKossa ja viimeisimpänä Saksan toiseksi korkeimmalla tasolla DEL2-sarjassa. Kausi toi Lausitzer Füchsen paidassa tehot 2+9 32 otteluuun. Henritius on huomannut jotain eroja sarjojen välillä.

–Rehellisesti vaikea ottaa kantaa yhden pelin otannalla, toki meillä on ainakin nuorempia pelaajia joukkueessa. Saksan kakkostasolla on todella paljon vanhoja pelaajia jotka ovat pelanneet DEL-liigaakin. Ulkomaalaispelaajat ovat ehkä enemmän miehiä eli kokeneita pelaajia ja heillä on kokemusta, eli ikärakenne on vähän erilainen.

Ottelu pelattiin Mestis-historian toiseksi suurimman yleisömäärän edessä. Ottelua oli katsomassa 6577 silmäparia. Tätä suurempaan yleisömäärään on pystynyt vain Kiekko-Espoo viime viikolla, kun kauden avausottelu Jokereita vastaan veti 6982 katsojaa Metro-areenalle. Ottelun tunnelma sai Henritiukselta kehuja.

–Oli hienoa pukea vanha pelipaita päälle tuollaisen yleisön edessä, ei parempaa fiilistä voisi olla. Tuli vanhat muistot mieleen, kun täällä on aikaisemmin pelannut. Hieno nähdä, että fanit ovat lähteneet tähän mukaan kannustamaan ja tukemaan meitä.

Nordiksen jään kunto on herättänyt viime aikoina keskustelua. Viime viikolla HIFK joutui perumaan osan jääharjoituksistaan hallin jään heikon kunnon takia. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen pyysi KooKoolta anteeksi viime viikon ottelun jälkeen. Henritius tiedosti jään kuntoon liittyvät ongelmat.

–Täällä on mun mielestäni aina ollut vähän raskas jää, varsinkin nyt kun katsojia on paljon. En tiedä johtuiko se ensimmäisestä pelistä vai jäästä mutta tuntui että hikoili koko ajan ja nestettä sai juoda paljon. Kaikki olivat tietoisia siitä ja sama se on vastustajalle eli pitää tiedostaa tietyt jutut, että milloin kannattaa pelata fiksusti, jos tietää että jää on vähän huono.

Henritius on yli kymmenen vuoden ammattilaisurallaan ehtinyt kokea paljon. Jokereissa Henritius kuuluu joukkueen kokeneempaan osastoon, joukkueen ollessa todella nuori rakenteeltaan. Henritius ei kuitenkaan ota paineita johtajana olemisesta.

–Totta kai tiedän, että minua varmasti katsotaan ja seurataan. Yksi asia muiden vanhempien pelaajien kanssa on näyttää millainen arjen vaatimustason pitää olla, kun joka päivä halutamme päästä eteenpäin. Toki siinä minulla on iso vastuu esimerkin näyttämisessä ja antaa myös jotain vinkkejä tietyissä jutuissa. Se kuuluu hommaan oli mikä sarjataso tahansa, että pyrin auttamaan ja neuvomaan jos se sen vaatii.

» Lähetä palautetta toimitukselle