"Tavallaan sekin on hyvä merkki, että paransimme ja löysimme niitä avaimia sieltä" − Marko Anttila ei hätkähtänyt Leijonien tappiota

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila ei huolestunut Ruotsi-tappiosta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijonat koki ensimmäisen tappionsa MM-kotikisoissa, kun Ruotsi oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 3−2. Kokenut Marko Anttila tunnisti, ettei joukkue pelannut parasta peliään.

− Jotain siitä puuttui. Ehkä ei ollut rohkeutta tarpeeksi, emmekä pitäneet kiekkoa. Toiseen erään paransimme paljon. Se oli tasainen. Kolmas oli sitten taas meidän erä. Pienet olivat marginaalit, Anttila kertasi.

Anttila painotti, ettei alkusarjassa koettu tappio kismitä tavallista enempää.

− Ihan normaali häviö. Harmittaa, mutta tämä on prosessi. Turnaus on kesken ja meidän pitää oppia näistä ja parantaa tuota peliä. Olemme siihen valmiita.

Ruotsi pääsi pörräämään taitavien hyökkääjiensä voimin Harri Säterin vartioiman leijonamaalin läheisyydessä. Suomi ei kuitenkaan lannistunut vaikeilla hetkillä.

− Varsinkin ensimmäisessä erässä. Emme saaneet sitä peliä käyntiin, mitä halusimme. Tavallaan sekin on hyvä merkki, että paransimme ja löysimme niitä avaimia sieltä. Ensimmäisiin eriin pitää saada enemmän tatsia, Anttila virkkoi.

− Vaatii rohkeutta, että uskaltaa lähteä heti liikkeelle kiekon kanssa ja pitää sitä vähän aikaa. Välillä oli vähän roiskimista ja luovuimme turhaan kiekosta. Se onneksi parani tuossa.

Leijonilla on torstaina MM-jäillä välipäivä tositoimista.

» Lähetä palautetta toimitukselle