Tarmo Reunanen pelikieltonsa vaikutuksista kentällä: "Kaikki ovat aika varovaisia"

LIIGA / Haastattelu
Reunanen on aloittanut kautensa vahvasti Raumalla.
Kuva © Jenna Westerlund
Tappara vankisti sarjajohtoaan kaatamalla Lukon lukemin 2–1. Lukon avainpelaajiin on kuulunut tälläkin kaudella Tarmo Reunanen, joka jäi tiistaina pisteittä.

Tappara katkaisi Lukon neljän ottelun voittoputken hakemalla pisteet Rauman Äijänsuolta Oiva Keskisen maalilla. Maali tarkistettiin videolta mahdollisen potkuliikkeen vuoksi, mutta osuma jäi voimaan, ja pisteet matkasivat Tampereelle.

Raumalaisjoukkueen parhaisiin pelaajiin tällä kaudella on lukeutunut Tarmo Reunanen. Reunanen on aloittanut kautensa tekemällä yhdeksään peliin tehot 2+5=7. Reunasen mukaan kesällä ei tapahtunut mitään ihmeellistä, mikä olisi saanut aikaan tämän kauden vireen.

– Aika samanlainen kesä oli kuin aina ennenkin. Vähän enemmän on tullut mökillä oltua. Oli paljon mökkihommia ja nautiskelin paljon, hyvässä tasapainossa molempia. Tasapaino on varmaan tärkein homma tässä.

Reunasella on kokemusta Pohjois-Amerikasta saakka, kun äänekoskelainen pelasi New York Rangersin ja Carolina Hurricanesin organisaatioissa kahden vuoden ajan. Tältä ajalta Reunaselle kertyi neljä NHL-ottelua Rangersin paidassa ja näissä otteluissa puolustaja keräsi yhden syöttöpisteen.

Tällä hetkellä Reunasen NHL-oikeudet ovat Hurricanesilla, mutta sopimus ei ole voimassa. Reunasen mukaan NHL kiinnostaa ehdottomasti vielä tulevaisuudessa. Mitään keskusteluja ei ole kuitenkaan Reunasen mukaan käyty sopimuksesta organisaation kanssa.

Lukko koki ison muutoksen viime keväänä, kun Marko Virtanen potkittiin seurasta raumalaisten pudottua puolivälierissä HIFK:lle otteluvoitoin 4−2. Vetovastuun joukkueesta otti Tomi Lämsä, joka palasi Liigaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Pelitavassa Reunanen on huomannut muutosta Virtasen tapaan verrattuna.

– Vähän nopeampaa yritetään pelata ja pelataan paljon kiekon kanssa. Pieniä eroja, vähän vielä opetellaan uutta pelitapaa ja tehdään kovaa töitä, että saadaan homma raiteilleen. Tykkään tosi paljon meidän pelitavasta ja hyvältä on tuntunut.

Alkukaudella Reunanen on ollut otsikoissa tehojen lisäksi myös pelikieltonsa takia. Reunanen sai KalPaa vastaan pelatussa ottelussa ulosajon epäurheilijamaisesta käytöksestä. Pelaaja sai yhden ottelun pelikiellon tapauksesta, jossa hän oli huudellut KalPan Juuso Mäenpäälle alatyylisesti. Reunasen mukaan eroa on ollut havaittavissa pelikiellon jälkeen.

– Aika hiljaista on ollut kentällä ylipäätään kaikilla. Kaikki ovat aika varovaisia. En ole kuullut keltään enää sanaakaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle