Tarina siitä, kuinka Iso-Britannia oppi puolustamaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maalivahti Ben Bowns oli puolustuksen tukipilareita.
Kuva © Samuli Huikuri
Iso-Britannian puolustustyöskentely ei ole aiheuttanut hurraa-huutoja sen enempää vuoden 2019 kisoissa kuin näiden kisojen avausottelussakaan. Slovakiaa vastaan tuli kuitenkin muutos tilanteeseen.

Iso-Britannian suoritus Slovakiaa vastaan erosi Venäjä-ottelusta kuin yö päivästä. Joukkue pelasi rauhallisemmin, ja puolustus toimi hyvin. Hyökkäyspeli ei päässyt samalle tasolle, mutta se ei brittien mielialoja laskenut.

Hyökkääjä Samuel Duggan iloitsi joukkueen kokonaissuorituksesta.

− Olimme alusta loppuun saakka kiinni yksityiskohtaisesti ja meillä oli tarkka suunnitelma. Pelasimme kiekkoa nopeasti ylöspäin ja saimme luotua tilanteita.

− Vastustajalla oli nopeutta ja kiekonhallintaa, mutta saimme mielestäni pidettyä heidät pois parhailta alueilta hyvin. Tämä oli askel oikeaan suuntaan, Duggan kehui.

Puolustaja Ben O'Connor jakoi Dugganin mielipiteen ja totesi myös, että joukkueen luonteenlaatu ja yhdessä sovittu puolustustyyli kantoivat hedelmää tappiosta huolimatta.

− Puolustuksessa luonne on tärkeää. Kaikkien täytyy osoittaa halua asettua laukaisulinjoille ja blokata laukauksia. Täytyy myös pelata mailoja pois. Täytyy antaa kaikkensa. Täytyy myös kehittyä taidollisesti jatkuvasti, O'Connor totesi.

Brittien maalivahti oli huikealla pelipäällä ja oli suurin yksittäinen osatekijä tiukoille lukemille. O'Connor ylisti hänen suoritustaan.

− Kaikkea emme pysty kuitenkaan estämään tai blokkaamaan, joten onneksi meillä on "Big" Ben Bowns. Hän tuo itseluottamusta puolustuksellemme. On mahtavaa, että meillä on ollut loistava maalivahti jo vuosia.

Britit ottivat vain kaksi jäähyä koko ottelussa, joka oli myös huikea parannus Venäjä-peliin.

− Erikoistilannepelaaminen on isossa roolissa näitä joukkueita vastaan. Otimme aivan liikaa jäähyjä Venäjää vastaan. Liikuimme tänään paremmin ja se auttoi siinä, ettemme ottaneet enää niin paljon jäähyjä, O'Connor kiitteli.

Duggan osasi puolestaan kertoa, mikä joukkueen näkemyksen mukaan on ollut suurin syy sille, että Iso-Britannia on ollut valmiimpi näissä MM-kisoissa kuin edelliskisoissa.

− Itseluottamuksemme on noussut ja olemme nähneet, että pystymme pelaamaan tällä tasolla. Viime kisoissa meillä oli paljon ylä- ja alamäkiä ja se, että nousimme Ranskaa vastaan kolmen maalin takaa, osoitti luonnetta. Olemme rakentaneet vahvojen persoonien ja yhteisöllisyyden varaan.

− Tänä vuonna tiesimme, millainen taso tulee olemaan. Tiesimme nopeudesta ja että täytyy pelata fiksusti. Onnistuimme siinä tänään ja saimme Slovakian turhautumaan. Meillä on loistava maalivahti ja luotamme toisiimme, Duggan sanoi ylpeänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle