Tappion kärsineen Ilveksen Jyrki Jokipakka ruoti välierien otteluohjelmaa − "Ei se ihanne ole"

LIIGA / Haastattelu
Jyrki Jokipakka alusti Ilveksen avausmaalin.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilves aloitti erikoisen kolmen kotiottelun välieräputkensa Pelicansia vastaan tappiolla. Jyrki Jokipakka harmitteli päästettyjä maaleja ja arvioi joukkueen ylivoimapeliä. Kokenut puolustaja kertoi myös mielipiteensä neljän päivän pelitauosta ja koti- sekä vierasotteluiden suhteesta.

Ilves koki kannaltaan kirvelevän 2−3-kotitappion Pelicansille välieräsarjan kolmannessa osa-ottelussa. Lahtelaiset siirtyivät voitoissa 2−1 edelle.

Tupsukorvien kokenut puolustaja Jyrki Jokipakka antoi pientä piikkiä omien suuntaan, mitä puolustusterävyyteen tulee.

− Ehkä nuo meille menneet maalit olivat vähän helppoja.

Ilveksen maalivahti vaihtui yllättäin torstain otteluun, kun ykkösvahti Marek Langhamer oli sivussa, ja tolppien väliin asettui 20-vuotias Jakub Málek. Kassarin vaihtuminen ei aiheuttanut toimenpiteitä tamperelaisleirissä.

− Ei siinä mitään, samalla tavalla vedämme. Kuviot on sovittu jo kauden aikana veskareiden kanssa. Málek pelasi hyvän pelin tänään, Jokipakka virkkoi.

Monen päivän tauolta takaisin askiin

Illan komeetta Ben Blood vei Pelicansin johtoon ensimmäisen erän loppupuolella, mutta Henrik Haapala toi kotijoukkueen tasoihin vielä ennen erätaukoa ylivoimalla. Erikoistilanneonnistumiset jatkuivat toisessa erässä, kun Tommi Tikka löi isäntien toisen maalin. Pelicans osoittautui kuitenkin maalipaikoissa etevämmäksi ja nappasi toisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

− Mielestäni lähdimme hyvin peliin ja saimme hyökkäysaikaa pelin alussakin. Olihan meillä maalipaikkoja, mutta tehokkuutta niihin vaan sitten, Jokipakka sanoi.

Nokia-areenan muista tapahtumista johtuen välieräsarjat aloitettiin kotietujoukkueiden näkökulmasta kahdella vieraskamppailulla. Ilves ja Pelicans pelasivat viimeksi lauantaina ja palasivat askiin neljän kokonaisen välipäivän jälkeen.

− Molemmille joukkueillehan se on sama, mutta ei se ihanne ole, että tällainen tauko tulee tähän väliin..

Onnistumisia tupsukorvien ylivoimalle

Ilveksen ylivoimapeli on töksähdellyt välieräsarjan aiemmissa otteluissa, mutta kotiluolassa maaleja alkoi tulla. Jokipakka saalisti syöttöpisteen tupsukorvien ensimmäiseen kihaukseen.

− Joku siinä tänään loksahti. On meillä aikaisemmissakin peleissä ollut paikkoja,

Jokipakka pelaa ylivoimaa siniviivalla koostumuksessa, jossa taikojaan tekevät Haapala ja konkarihyökkääjä Petri Kontiola.

− Niille kiekkoa vaan ja itsekin koetan aina välillä ammuskella. Yritän myös antaa hyviä syöttöjä heille, joista he saavat sitten leipoa.

NHL:ää turbona

Välieräsarjan tavallisuudesta poikkeava ottelujuoksutus tuo mieleen NHL:stä tutun rytmin, jossa kaksi ensimmäistä mittelöä pelataan kotietujoukkueen areenalla ja kaksi seuraavaa sen vieraskaukalossa. Liigan pudotuspelikeväässä tosin kotietujoukkue saa peräti kolme kotimatsia peräkkäin.

− Kotona on aina yleisön tuki ja halli täynnä. Tämä on nyt tällainen ohjelma ja sillä mennään. Vähän kuin NHL:ää, Jokipakka totesi.

Ilves lähti kolmen kotiottelun putkeensa Pelicansin kanssa tasatilanteesta 1−1, mutta lahtelaiset onnistuivat ryöstämään ensimmäisen ottelun. Kamppailut jatkuvat lauantaina Nokia-areenalla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle