Tappio ärsytti Unkarissa pelaavaa ranskalaispelaajaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Guillaume Leclercillä oli kaukalossa tuttuja vastustajia.
Kuva © Jarno Hietanen
Ranskan ja Unkarin välinen ottelu oli merkittävä Guillaume Leclercille. IceHL:n Fehérvárissa pelaava ranskalaispelaaja kohtasi monia joukkuetovereitaan.

Ranska on päätynyt kaikissa kolmessa pelaamassa ottelussaan jatkoajalle. Itävalta kaatui, mutta sen jälkeen ovat seuranneet tappiot Tanskalle ja nyt Unkarille.

− Peli oli tiukka loppuun asti. Tiesimme, että vastassa on hyvin organisoitu puolustus, emmekä saaneet paljoakaan maalipaikkoja, hyökkääjä Guillaume Leclerc arvioi pelin kulkua.

− Tappio on kova paikka, hän myöntää.

Urallaan jo kahdeksassa eri maassa pelannut Leclerc siirtyi Unkariin viime joulukuussa ja teki keväällä jatkosopimuksen joukkueeseen. Vastustajajoukkueen riveissä nähtiin kentällä kuusi Leclercin seurakaveria, minkä lisäksi joukkueen mukana tuttuja nimiä olivat myös varamaalivahti Dominik Horváth sekä amerikkalainen päävalmentaja Kevin Constantine.

− On tietysti erityistä pelata sellaisia pelaajia ja valmentajia vastaan, joita näkee ympäri vuoden. Tällaisen pelin haluaa voittaa, mutta en onnistunut siinä.

Leclerc koki seurakavereitaan vastaan kaksinkamppailuja. Yksi sellainen johti myös samanaikaisiin rangaistuksiin, kun Leclerc pelasi kiekkoa kädellään sen jälkeen, kun Bence Stipsicz oli koukannut hänet nurin.

− En halua puhua siitä tilanteesta, vaan keskittyä seuraavaan peliin.

Ranskan seuraavassa pelissä vastassa on keskiviikkoiltana Suomi. Kaikista lohkon vastustajista Suomi on Leclercille oudoin, sillä hän on pelannut jopa kuudessa lohkon maassa ja hänen nykyinen sarjansa IceHL on pääosin itävaltalainen liiga.

− Tässä turnauksessa on tullut vastaan monia tuttuja pelaajia, Leclerc myöntää.

» Lähetä palautetta toimitukselle