Tapparan pukukoppi vaihtui leijonaluolaksi − mestaripuolustaja Seppälä: "Pieni kutina oli, että saattaa tulla lähtö"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Seppälä antoi kommentteja Leijonien järjestämässä mediatilaisuudessa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Mikael Seppälä liittyi pian Tapparan mestaruuden ratkettua Leijoniin. Vaikka hän pääsi palaamaan tuttuun pukukoppiin Nokia Arenalla, vei hänen kirvesrinnoissa käyttämänsä istumapaikan Suomen NHL-vahvistus Porista. Puolustaja odottaa kamppailupelaamisen lisääntyvän entisestään, kun turnaus etenee.

Mikael Seppälä voitti Tapparan riveissä Suomen mestaruuden ja liittyi TPS-sarjan ratkettua pikaisesti maajoukkueryhmään.

− Torstaina voitimme mestaruuden ja tiistaina oli lähtö Leijonien matkaan. Muutaman illan juhlin.

Vaikka Seppälä pelasi väkevät pudotuspelit Liigassa ja hän on Jukka Jaloselle tuttu pelaaja viime vuoden kisoista, ei hän ollut varma kisapaikastaan. SM-kullan juhlintaan mahdollinen MM-komennus ei vaikuttanut.

− Pieni kutina oli, että saattaa tulla lähtö. Mitään konkreettista tietoa ei ollut. Ei sitä kuitenkaan mestaruusjuhlissa miettinyt, vaan aika kovasti lähdettiin juhlimaan.

MM-kisoissa Leijonat majailee Tapparan pukukopissa, joten Seppälälle kulmat ovat tutut.

− Aika lailla samalla tavalla on kaikki jutut ja paikat. Väritys on muuttunut ja Suomi-aiheiset teemat ovat esillä.

Istumärjestykseen Seppälä ei luonnollisesti voinut Leijonissa vaikuttaa, joten hänen paikkansa meni maajoukkueen yhdelle porilaisvahvistuksista.

− En saanut omaa paikkaani pitää, mutta ei se mitään. Vaihtelu virkistää. Taitaa (Joel) Armia istua siinä nyt minun paikallani.

Kaksi ensimmäistä MM-kisapeliä ovat olleet Suomelle voitollisia, vaikka tuoreessa muistissa on tiukka mittelö Latviaa vastaan.

− Mielestäni olemme pelanneet hyvin. Latvia puolusti niin hyvin, että emme saaneet yhtään ilmaisia maalipaikkoja. Hyvin onnistuimme kääntämään voitoksi vielä.

Leijonien takalinjoilla luutiva Seppälä ei ole vielä päässyt pisteiden makuun, mutta vahvana vääntäjänä tunnettu puolustaja on pitänyt tehotilastonsa yhden pykälän verran plussan puolella.

− Hyvin on alkanut itselläkin. Aina löytyy juttuja, joita voi parantaa jatkossa. Varmasti seuraavaksi tulee taas astetta kovempi vastustaja ja pelinopeus tulee muuttumaan eri luokkaan edellisistä. Saa varmasti vääntää ja kamppailla taas kovaa, Seppälä uumoili.

» Lähetä palautetta toimitukselle