Tapparan hallituksen puheenjohtaja Mikko Leinonen valottaa CHL-mestaruuden taloudellista tulosta: "Ei tästä hirveästi voittoa jää"

CHL / Haastattelu
Mikko Leinonen iloitsi Tapparan ensimmäisestä CHL-mestaruudesta hillittyyn tyyliinsä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Tamhockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja, aiempi pitkäaikainen toimitusjohtaja Mikko Leinonen odotti CHL-finaalin tauottua Luulajan hallin pelaajakäytävällä, että pääsisi jäälle jakamaan palkintoja.

Leinoselta jäi ottelun henkeäsalpaavan trillerilopun todistaminen televisiolähetyksen varaan.

− Me odotimme tänne palkintojenjakoon tuloa ja katselimme televisiosta ottelun lopun. Siinä mielessä minulla on tyytyväinen mieli, ettei tarvinnut jännittää tuossa laidan vieressä, Leinonen veisteli.

Leinonen paljasti, että Tappara ei juuri CHL-voitosta euroja nettoa. Palkintorahat mestarille ovat merkittävät, mutta niin olivat myös seuran kulut. Esimerkiksi Luulajaan joukkue matkusti charter-lennoin.

− Ei tästä kyllä hirveästi voittoa jää. Menoihin on mennyt aika paljon rahaa.

Taloudellisen voiton sijaan Leinonen on tavoitellut CHL-mestaruutta jo pitkän tovin.

− Me olemme tehneet töitä CHL-mestaruuden eteen. Valmentajat, joukkue ja koko organisaatio on sitoutunut tähän kansainvälistymiseen. On hienoa, että nyt me sen voitimme, kun viime vuonna jäimme kakkoseksi. Tämä on meille erityinen asia.

Fokus siintää CHL-mestaruuden jälkeen silti pian jo kotoisen Liigan otteluissa.

− Tästä matka jatkuu kohti Liigaa ja unohdamme tämän heti ensi viikon puolella.

Kevään 2023 Suomen mestaruuden voittamisesta Leinonen puhuu totuttuun hillittyyn tyyliinsä.

− Joukkue tekee niitä ja näitä. Me (hallitus) olemme tässä mukana ja seuraamme. Annetaan pelaajien pelata ja valmentajien valmentaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle