Tapparan Oiva Keskinen ensimmäisessä pudotuspelissään tehoille – "Meidän täytyy parantaa paljon"

LIIGA / Haastattelu
Keskinen oli runkosarjassa tulokkaiden pistepörssin neljäs.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tappara otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla TPS:n kotonaan lukemin 4–1. Ensimmäistä Liigan pudotuspeliä pelannut Oiva Keskinen metsästi ottelussa syöttöpisteen.

Puolivälieräsarjan Tappara-TPS ensimmäinen osaottelu pelattiin Tampereen Nokia-areenalla. Ottelu päättyi Tapparan 4–1-voittoon. Maaleista kaksi  viimeistä kirvesrinnat viimeistelivät tyhjiin. Petteri Puhakan 2–0-maaliin syötön saaneelle Oiva Keskiselle pudotuspeliottelu oli ensimmäinen Liiga-jäillä.

– Ottelu oli kova niin kuin pitääkin. Paljon oli kamppailua, vääntöä sekä kääntöä ympäri kenttää. Onnistuttiin voittamaan suurin osa kamppailuista ja peli oli meille suotuisa.

– Verrattuna normaaliin runkosarjaotteluun täytyy olla tarkkana. Jos kiekon laittaa eteenpäin, saa olla edelleen varuillaan, koska sieltä voi vielä tulla kaveria niskaan. Pitää olla koko ajan hereillä niin ei satu mitään.

TPS pääsi puolivälieriin voittamalla Rauman Lukon pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 2–1. Turkulaiset hävisivät ensimmäisen osaottelun Lukkoa vastaan Raumalla, mutta voittivat sitten kaksi seuraavaa niin kotona kuin vieraissa.

– TPS on kova kamppailujoukkue, joka tekee paljon töitä. Mitään emme saa ilmaiseksi pelin aikana. Meidän pitää vastata siihen kamppailuvaateeseen koko pelin ajan. Uskon, että tästä tulee vielä hyvä sarja!

Runkosarja pakettiin

Kauden alussa nuori sentteri asetti itselleen tavoitteen vakiinnuttaa paikkansa Tapparan kokoonpanossa. Keskinen onnistui tavoitteessaan ja pelasi Tapparan kokoonpanossa 54 runkosarjaottelua tehoin 7+20.

– Runkosarjaan mahtui niin hyviä kuin huonompia jaksoja. Kokonaisvaltaisesti olen tyytyväinen runkosarjaan, ensimmäinen kausi kuitenkin Liigassa.

– Kauden aikana olen saanut kamppailuvoimaa lisää. Se on peräisin tuolta punttisalilta ja siellä olemme Konsta Karjalaisen kanssa tehneen koko kauden hyvin töitä. Myös kokonaisvaltainen peli on mennyt eteenpäin. Puolustaminen on ollut jämäkkää ja se on ollut positiivista.

Keskisen esitykset huomioitiin myös Tapparan toimistolla. 20-vuotiaalle sentterille tamperelaisseura teki nimittäin helmikuun puolessa välissä jatkosopimuksen aina kevääseen 2026 asti.

– Olen viettänyt Tapparassa viisi vuotta ja olen nauttinut jokaisesta vuodesta. Hieno saada jatkaa ainakin vielä seuraavat kaksi vuotta.

Sarja jatkuu jo ensi perjantaina Turun Gatorade Centerillä. Siellä turkulaisilla on iso työ tehtävänä, koska joukkue ei ole vielä kauden aikana pystynyt Tapparaa voittamaan.

– Peliin valmistautuminen alkaa huomenna. Ensitöiksi täytyy saada kuona-aineet liikkeelle ja käymme yhdessä pelin läpi. Meidän täytyy kuitenkin parantaa paljon, jos haluamme voittaa Turussa.

– Tärkein parantamisen paikka on maalineduspelaaminen. TPS sai maalin edustalta tänään muutaman paikan, mutta onneksi Christian Heljanko pelasti meidät. Siinä meidän oltava jämäkämpi.

» Lähetä palautetta toimitukselle