Tapparan Niklas Bäckström ei mieti peluutusta ja ottaa päivän kerrallaan - "Aina on hauska pelata"

LIIGA / Haastattelu
Niklas Bäckström torjui kaiken maanantain Ässät-ottelussa.
Kuva © Saana Hakala
Tapparan vahvat otteet saivat maanantaina jatkoa, kun sarjajumbo Ässät jäi joukkueen jalkoihin luvuin 2-0. Kokenut Niklas Bäckström piti ottelussa maalinsa puhtaana ja samalla miehestä tuli liigan historian toiseksi vanhin nollapelin pelannut maalivahti.

Täksi kaudeksi HIFK:sta Tapparaan siirtynyt Niklas Bäckström pelasi maanantaina ensimmäisen nollapelinsä kuluvalla kaudella, kun konkarivahti nollasi Ässät 19:llä torjunnallaan.

- Erittäin tasainen peli. Ensimmäistä erää hallitsimme aika hyvin, mutta heidän maalivahtinsa (Andreas Bernard) pelasi hyvin ja piti heidät pelissä. Maalin peli loppuun asti. Me pelasimme järkevästi, kurinalaisesti ja fiksusti. Ässätkin pelasi hyvin, mutta pystyimme hyvin puolustamaan. Opimme viime lauantaista ja pystyimme pelaamaan täydet 60 minuuttia samalla tavalla, Bäckström analysoi.

Kauden kuudennen ja viikon sisään jo toisen ottelunsa pelannut Bäckström oli mielissään lisääntyneestä peliajastaan, mutta vakuutti ottavansa edelleen päivän kerrallaan.

- Tietenkin on mukava pelata ja ainahan sitä haluaisi pelata, mutta valmentajat päättävät milloin pelaat ja milloin et. Ei tämä omaa asiaa sillä tavalla muuta, tässä mennään päivä kerrallaan ja pyritään harjoittelemaan ja kehittymään. Jos saan pelivuoron niin pyrin olemaan valmiina. Totta kai on aina hauska pelata ja siihen tähdätään. Päivä kerrallaan mennään, Bäckström linjasi.

Kokeneen vahdin mukaan maalivahtien peluutuksesta ei ole Tapparan valmennuksen kanssa kauden mittaan juuri puhuttu.

"Ei ole ollut peluutuksesta puhetta eikä tarvitse ollakaan."

- Ei ole ollut peluutuksesta puhetta eikä tarvitse ollakaan. Peli peliltä mennään ja ihan hyvä niin, ei tarvitse miettiä liian pitkälle eikä myöskään menneisyyteen.

- Pitkän kauden aikana tärkeintä on, että pystyy keskittymään päivittäiseen tekemiseen ja sitten kun saa mahdollisuuden pelata niin tekee kaikkensa, että olisi valmiina.

"Varmasti pelimme tulee vielä paranemaan"

Tapparan peli on vaikean alkukauden jälkeen lähtenyt hiljalleen lentoon ja liigan viime vuosien kestomenestyjä on noussut jo pisteen päähän kakkossijaa miehittävästä TPS:stä. Bäckströmin mielestä joukkue on menossa oikeaan suuntaan, mutta parantamisen varaakin on vielä, sillä runkosarja on vasta puolivälissä.

- Koko ajan olemme ottaneet askelia oikeaan suuntaan. Tuntuu kuitenkin, että meillä on vähän vielä reservissä ja pystymme parantamaan. Kuten sanottua, olemme kuitenkin vasta puolivälissä kautta ja tässä on aikaa parantaa. Ammattimaisuus ja se, millä tavalla teemme töitä joka päivä, niin varmasti pelimme tulee vielä paranemaan.

- Viime aikoina olemme pystyneet ottamaan pisteitä, mikä on totta kai tärkeää, mutta pelimme on mennyt oikeaan suuntaan ja olemme oppineet mitä meidän pitää tehdä, jotta pystymme voittamaan pelejä. Se on tärkeintä. Paljon on vielä matkaa ja paljon on varaa parantaa, mutta sehän tässä lajissa on hauskaa, että aina pystyy joukkueena ja yksilönä parantamaan, Bäckström totesi.

Tapparan menestys on jo vuosien ajan nojannut tiiviiseen puolustuspelaamiseen, jolle vahti jakoi kiitosta myös voitokkaan Ässät-ottelun jälkeen.

"Koko viisikko tekee todella kurinalaisesti hommia tässä joukkueessA."

- Iso kiitos (puolustukselle), helpottaa maalivahdin työtä paljon. Ei pelkästään puolustajat vaan koko viisikko tekee todella kurinalaisesti hommia tässä joukkueessa. Tietenkin se (puolustus) on iso osa meidän peliä ja se auttaa meidän hyökkäämistämmekin jos pystymme puolustamaan hyvin. Tässä liigassa jos haluat voittaa, niin pitää pystyä puolustamaan hyvin, Bäckström alleviivasi.

Neljä ottelua kuudessa päivässä pelannut Tappara palaa askiin vasta lauantaina Lappeenrannassa, jonka jälkeen liigassa koittaa maaottelutauko. Bäckström ei nähnyt taukoa sen enempää hyvänä kuin huononakaan asiana.

- Tauko tulee milloin tulee, eipä sille oikein mitään voi ja sen mukaan eletään. Tietenkin tässä oli neljä peliä kuuteen päivään ja saatiin hyvä rypistys tähän, nyt taas harjoitellaan muutama päivä ja sitten taas pelataan. Ohjelma on mikä on ja sen mukaan pitää elää. Toki pelaajalle se on siinä mielessä helppoa, että valmentajat kertovat mitä tehdään ja milloin. Pelaaja miettii vain päivää kerrallaan, Bäckström päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle