Tapparan Jussi Tapola: "Kiitettävä tässä vaiheessa, mutta matka on kesken"

LIIGA / Haastattelu
Jussi Tapola on saanut Tapparan kovaan iskuun, vaikka joukkue on ollut todella kovilla otteluruuhkien ja loukkaantumisten vuoksi.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tapparan Jussi Tapola antoi joukkueelleen kiitettävän arvion tähänastisesta suorittamisesta, mutta vaatimustaso on korkealla jatkossakin.

Tapparan kauden alku oli takkuinen, mutta kauden edetessä tahti on muuttunut totutun Jussi Tapolan Tapparan kaltaiseksi. Viimeisen 20 kierroksen kuntopuntarissa vain Ilves on lähellä Tapparaa.

Jussi Tapola antoi opettajakoulutuksen käyneenä todistuksen joukkueelleen, vaikkakin kyseessä ei ollut perinteinen koulujen joulutodistus:

− Meillä on todella sitoutunut joukkue. Meillä on pelaajat, jotka haluavat voittaa ja ainakin suurin osa pelaajista haluaa jatkuvasti kehittyä ja kehittää itseään. Välillä tulee toki kulminaatiopisteitä, jolloin joku pelaaja vähän lipsuu sovituista asioista ja niitä käydään sitten yhdessä läpi ja pääsemme taas jatkamaan matkaa kohti yhteistä päämäärää.

− Arvosanaksi voi antaa ehdottomasti kiitettävän tässä vaiheessa kautta, vaikka matka onkin vielä pahasti kesken.

Keskusteltaessa kauden etenemisestä Tapola myöntää, että joukkue on ollut välillä todella kovilla CHL:n, matkusteluiden ja Liigan tiiviin pelitahdin kanssa.  Joukkue on vieläpä kärsinyt useistakin avainpelaajien loukkaantumisista, mutta kaikkien näiden asioiden jälkeen pärjännyt silti hyvin. 

Ensi tiistaina Tapparalla on kauden tähän asti tärkein peli Sveitsissä eli CHL:n välierän toinen osa Zugia vastaan. Joukkue lähtee peliin hyvissä asemissa 2−0-johdossa. Peliä Tapola ja koko joukkue odottavat vesi kielellä:

− Jos pelaamme kuten tänään pelasimme TPS:ää vastaan, niin uskon, että saamme turhautettua Zugin tähtiä. Siellähän on vastassa MM-kisojen kävijöitä sekä useita KHL:ää ja NHL:ää tahkonneita pelaajia. Vastassa on siis todellinen huippujoukkue ja saamme äärimmillemme venyä, jotta pääsemme finaaliin. 

CHL:n pelien arvostus on ollut vielä valitettavan alhaista Suomessa. Viikolla pelattu Zug-peli veti Arenan lehtereille 5500 silmäparia, kun esimerkiksi TPS veti katsomoon lähes 11000 kannattajaa,

− CHL-pelit tulevat usein vähän lyhyellä aikataululla ja seurat ja pelaajat ovat ehkä suurelle yleisölle vähän tuntemattomia. Koko ajan mennään eteenpäin ja varmasti se isoin huipentuma on vielä tulossa.

Tapola muistaa kiittää lopuksi Tapparan kovaäänistä faniryhmää, joka jaksaa kannustaa jatkuvasti joukkuetta, kuten tänäänkin.

− Kyllä tänäänkin yksi iso tekijä tasoitukseen oli kova kannustus. Se tuo joukkueelle uskomattoman paljon lisävirtaa. Kyllä tuollaisen ison yleisön, jossa vahvasti kannustetaan omia, on pelaajien hieno pelata. Vahvasti omia kannustavan ison yleisön edessä on pelaajien hieno pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle