Tappara-vahti Heljangolla kovat tavoitteet kaudelle: "Ihan hyvä ei riitä"

LIIGA / Haastattelu
Heljangolle on tarjolla vastuuta Tappara-maalilla, mutta helposti se ei tule.
Kuva © Saana Hakala

Tappara-maalilla vartioi tällä kertaa sarja-avauksessa eri mies, kuin parilla edellisellä. Dominik Hrachovina siirtyi kesän aikana KHL:ään ja kauden ensimmäisessä liigapelissä Ilvestä vastaan veräjää vartioi 21-vuotias Christian Heljanko.

Viime kaudella Hrachovinan kakkosmiehenä toiminut Heljanko oli pettynyt 2-1-tappioon päättyneen paikalliskamppailun jälkeen.

− Vähän jäi meillä piippuun, emme päässeet omalle tasollemme. Tästä pitää mennä kuitenkin nopeasti eteenpäin, huomenna on jo seuraava peli. Runkosarjaa on 59 peliä jäljellä, ei tässä kannata liikaa alkaa murehtia.

Nuori maalivahti torjui ottelussa 23 kertaa ja joutui antautumaan kaksi kertaa aktiivisesti laukauksia hakeneen Ilveksen tulituksessa.

− Ihan kiva peli molarin näkökulmasta, tuli tasaisesti koppeja. Toinen olisi tänään pitänyt ottaa kiinni, että olisi päästy pelaamaan voitosta, mutta nyt kävi näin.

Viime kaudella Heljangolle heltisi vastuuta liigassa 12 ottelussa ja lisäksi tämä kävi hakemassa pelituntumaa myös Mestis-seura LeKistä runkosarjassa 14 ottelussa ja pudotuspeleissä neljässä pelissä. Tällä kaudella nuorukaisen odotetaan kilpailevan torjuntavastuusta tasapäisesti Niklas Bäckströmin kanssa.

− Vastuu on siitä kiinni, miten itse pelaa, ei täällä ilmaiseksi ole ennenkään mitään jaettu. Pitää olla luottamuksen arvoinen ja hyvä niillä hetkillä, kun joukkue tarvitsee sitä. Ihan hyvä ei riitä.

NHL-kaukaloita ja leijonapaitaakin vuosia kantanutta virkaveljeään Heljanko kehui varauksetta.

− "Nikke" on viimeisen päälle huippu-urheilija, pitää arvostaa, miten hän tekee päivittäin hommia. Mielestäni kukaan muu ei tee yhtä paljon ja ole yhtä omistautunut tähän juttuun. Itsekin voi ottaa paljon oppia ja hienoa että on tuollainen kaveri tuossa vieressä.

Maalivahtiosaston lisäksi Tapparan joukkueessa tapahtui kesän aikana muitakin muutoksia, joista ehkä isoimpana pitkäaikaisen kapteenin Jukka Peltolan lähtö KHL:ään. Heljanko odottaa kuitenkin Tapparasta löytyvän uusia johtajia.

− Ainahan joukkue muuttuu ja hyvistä joukkueista pelaajat pääsevät aina eteenpäin. Se vaatii sitä, että nousee esiin uusia pelaajia, nyt on taas uusilla pelaajilla paikka nousta johtaviin rooleihin, Heljanko tuumi.

− Totta kai tuollainen vaikuttaa, "Jugikin" tuossa monta vuotta oli kapteenina ja oikeastaan koko seura henkilöityi pitkään häneen. Ei sitä pysty kukaan suoraan paikkaamaan, yhdessä pitää keinot löytää siihen ja kyllä me oikealla tiellä olemme. Olemme pelanneet hyviä pelejä ennen sarjakautta tuossa CHL:ssäkin, ei tässä mitään hätää ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle