Tappara teki ison oivalluksen CHL-finaalin jälkeen – Christian Heljanko: "Siitä tiesimme, että olemme hyvällä tiellä"

LIIGA / Haastattelu
Christian Heljanko sai tuulettaa voiton ja nollapelin kunniaksi.
Kuva © Jarno Hietanen
CHL-mestaruuden viikko sitten voittanut Tappara vei vakuuttavalla tavalla perjantain paikallispelin Ilvestä vastaan. Christian Heljanko jatkoi vahvoja esityksiiän.

Tampereella 12 700 katsojaa saivat aikalailla odotetun paikalliskamppailun.

Molemmissa päissä olivat huippumaalivahdit eli Ilveksen Marek Langhamer ja Tapparan Christian Heljanko. Monet Tappara-fanit jännittivät Tapparan henkistä tilaa, sillä olihan alla sekä CHL-mestaruus että murskavoitto HIFK:sta.

− Vedimme mestaruuden jälkeen tiistaina, varmasti vähän tummin silmänalusin, kauden parhaat treenimme. Siitä tiesimme, että olemme hyvällä tiellä kohti kauden loppuhuipennusta.

Perjantain pelissä kahden huippumaalivahdin välillä Heljanko veti pidemmän korren. Langhamer pomputteli kohtalokkaasti 0−1-maalissa ja Heljangolle ei virheitä sattunut. Varsinkin ensimmäisessä erässä Ilveksen hallitessa Heljanko oli itse varmuus.

"Ilves oli kovempi kuin Luulaja finaalissa."

Heljanko kehui täyden areenan tunnelmaa ja muisti kehua kovasti paikallisvastustajaa:

− Kyllä Ilves pisti pelillisen vaateen todella korkealle. Voisi sanoa, että Ilves oli kovempi kuin Luulaja finaalissa. Varsinkin Ilveksen hyökkääjät ovat taitavampia kuin Luulajan hyökkääjät.

Kysyttäessä lauantain Sport-pelistä, Heljanko tiedosti, ettei Sportin aliarvioimiseen ole yhtään varaa. Sport vei perjantaina pisteen Lukolta, joten se varmasti muistuttaa myös Tapparaa, että pisteiden saamiseksi täytyy myös pelata.

– Runkosarjan voitto on ilman muuta tähtäimessä. Jo historia kertoo, että runkosarjan voittaja on vienyt hyvin usein mestaruuden, ja onhan kotietu pudotuspeleihin iso asia.

Varsinkin viimeiset pelit ovat osoittaneet, että Tappara on hyvällä tiellä kohti mestaruutta. Näyttää siltä, että ainoa uhka Heljangon ja Tapparan mestaruuden uusimiselle on juurikin Ilves.

» Lähetä palautetta toimitukselle