Tappara oli jälleen Haapalalle vaihtoehto: "Nyt oli kuitenkin aika mennä muualle"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Henrik Haapala pelasi tiistaina toisen pelin uuden seuransa riveissä.
Henrik Haapala palasi jälleen Suomeen, tosin vain pikavisiitille. Hyökkääjä kävi nappaamassa CHL-jatkopaikan Luganon riveissä, kun JYP taipui kotonaan lukemin 0-1.

Tiistain CHL-ottelu oli laadukas kiekkopeli, josta vauhtia ja viihdyttävyyttä ei puuttunut. JYP oli pitkään ottelussa niskan päällä vahvan riistopelaamisensa ansiosta, joka hidasti Luganon peliä.

Maalintekotehokkuus oli kuitenkin hukassa, ja kolmannessa erässä Lugano onnistui rankaisemaan. 1−0-voitolla Lugano nappasi jatkopaikan CHL:n pudotuspeleihin sijoittumalla toiseksi.

− Olen puhki, aivan loppu, Henrik Haapala huokaisee haastattelun alkuun.

Happoja ei tarvitse ihmetellä, sillä ottelu oli Haapalalle ensimmäinen kokonainen ottelu viime kevään jälkeen. Lauantaina pelaaja ehti saada hieman tuntumaa uuteen ketjuunsa, jossa pelaavat ennestään tuttu Jani Lajunen sekä Maxim Lapierre.

Suomalaishyökkääjä myönsi JYPin hyvyyden, mutta oli tyytyväinen myös oman joukkueensa iltapuhteeseen. Lajusen sentteröimä ketju pelasikin leijonanosan ottelusta ja oli käytännössä ainoa ketju, joka pystyi viemään pelin säännöllisesti JYPin päätyyn. Runsas alivoiman määrä pienensi 24-vuotiaan hyökkääjän peliaikaa (15.48), mutta esimerkiksi Lajunen kellotti hieman alle 20 minuuttia peliaikaa.

− Kiva, että koutsilta tulee vastuuta. Lauantaina pelasin vajaan pelin ja nyt oli ensimmäinen kokonainen peli, Haapala kertaa.