Tappara masensi Pelicansin ylivoiman – Otto Rauhala nimesi alivoiman salaisuuden

LIIGA / Haastattelu
Otto Rauhala on Tapparan kasvatti.

Tappara johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2–0. Vaikka selkeänä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Tappara on aloittanut sarjan tuloksellisesti erinomaisesti, on peli kaukalossa ollut varsin tasaista, eikä se suinkaan ole ollut vain Tapparan dominointia.

Joukkueen kapteeni Otto Rauhala oli rikkonaisuudesta huolimatta tyytyväinen Lahdessa pelatun ottelun lopputulokseen.

– Tiukka pudotuspeliottelu. Paljon tuli jäähyjä, niin kaveri pääsi sitä kautta vähän pelin päälle, mutta hieno taisteluvoitto. 

Tappara jäähyili ottelussa muutaman pikkukakkosen sekä yhden viiden minuutin rangaistuksen verran, mikä rikkoi vieraiden rytmiä. 

– Joskus se on vaikeaa, kun kaveri jauhaa sitä myllyä ja saa sen draivin päälle. Ihan hyvin me sitten paransimme viimeiseen erään, ja pelin alkuhan oli meiltä hyvä.

Paljon jäähyjä

Avausotteluun verrattaessa Rauhala näki pari tekijää, jotka nousivat finaalisarjan toisessa kamppailussa esille.

– Isoin ero tuli varmaankin meidän jäähyilystä. Jouduimme useasti alivoimalle, eikä oltu itse kuin kerran ylivoimalla, niin se on aina vähän eri peliä. Täällä on myös pienempi kaukalo, niin saa vähän enemmän kamppailla.

Tapparan alivoima on toiminut läpi pudotuspelien häikäisevästi yli 96 prosentin varmuudella. Kysyttäessä raudanlujan alivoiman salaisuudesta Rauhala nimeää yhden pelaajan, jonka nimi ei varsinaisesti yllätä.

– Veikkaan, että (Christian) Heljanko.

– Olemme sillä samalla sapluunalla nyt pari vuotta vetäneet ja systeemi on tuttu, niin kyllähän se auttaa. Vaikka totta kai katsomme myös paljon vastustajan ylivoimapelaamista ja tiedetään mitä sieltä tulee, mutta kuitenkin luotetaan siihen omaan hommaan, Rauhala jatkoi.

Kapteeni käskee kolmosessa

Kolmosketjun keskellä pelaava Rauhala operoi yhdessä Petteri Puhakan sekä Waltteri Merelän kanssa. Rauhalan mukaan ryhmä pelasi perjantain kamppailussa avausottelua laadukkaammin.

– Ensimmäistä peliä kun miettii, siihen oli taas pitkä tauko alla, niin tänään oli jotenkin valmiimpi peliin. Pelaaminen tuli luontaisemmin, eikä tarvinnut ihan niin paljoa ihmetellä. Saatiin muutama paikka ja pyörityksiä, mutta pitää taas parantaa huomiseen, Rauhala analysoi.

Rauhala iski heti ottelun alkuun avausmaalin ohjaamalla kiekon maalin edestä Pelicansin verkkoon. Maalineduspelaaminen on ollut finaalisarjaa lähestyttäessä jälleen iso teema, ja Tapparasta löytyykin useita laadukkaita maalineduspelaajia.

– Kyllähän sitä on toitotettu koko kausi, se on ihan ydinhommaa jääkiekossa. Se on vähän kliseekin, mutta kyllä se vaan keväällä korostuu. Sinne vaan täytyy päästä, ottaa vähän iskua ja tehdä maskia. Tässä vaiheessa on niin hyviä maalivahteja, varsinkin Bartošák, niin kyllä sinne pitää liikennettä saada, jos haluaa maaleja tehdä.

Finaalisarja jatkuu huomenna Tampereella, kun kiekko tippuu jäähän kello 17.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle