Tappara laiskistui mykistävän avauserän jälkeen − Malinen: "Hyökkääjät jäivät vähän kauemmaksi odottelemaan"

LIIGA / Haastattelu
Malinen takoi entistä seuraansa vastaan tehot 1+1.
Kuva © Saana Hakala

Tappara voitti HIFK:n Hakametsän lauantaikamppailussa jatkoajalla maalein 4−3. Ratkaisumaalin teki kapteeni Kristian Kuusela.

Syöttöpisteen tuohon maaliin kirjautti Jarkko Malinen, joka oli yksi tehokkaimmista kirvesrinnoista illan pelissä.

− Pelasimme hyvän ensimmäisen erän. Olimme aktiivisia ja loimme paljon paikkoja. Liikuimme paljon paremmin ja olimme selvästi parempia kuin HIFK.

HIFK ei saanut avauserässä ensimmäistäkään laukausta kohti kotijoukkueen maalia. Näin ollen Christian Heljangon torjuntasarake näytti erätauolla pyöreää nollaa.

Helsinkiläiset iskivät toisessa erässä kolme osumaa, ja illan ensimmäinen maalipaikka tuotti heti osuman.

− Johdimme avauserän jälkeen kuitenkin vain 1−0, ja jäimme vähän odottelemaan. Olisi pitänyt tiedostaa, että loppupeliin tulee ihan erinäköinen joukkue. Otteemme lipesi ja HIFK vei viimeistä erää.

Ottelun suunta heittelehti − voittaja ratkesi Tampereella tutuksi tulleella kaavalla

Vaikka päätössummerista oli ehtinyt kulua vain minuutteja, löysi keskushyökkääjä syitä pelin suunnan kääntymiselle.

− Laiskistuimme. Emme tehneet enää riittävästi töitä tai hakeneet maalipaikkoja. Kun meidän pakilla oli kiekko, hyökkääjät jäivät vähän kauemmaksi odottelemaan. Karvauspelissä menimme miten sattuu, summasi Malinen.

Malinen paitsi syötti Kuuselan voittomaalin, hän myös viimeisteli joukkueensa, ja koko pelin avausmaalin vain muutaman minuutin pelin jälkeen.

− Oma iltapuhde meni ihan hyvin. Tunnelma hallissa oli hyvä, ja HIFK:ta vastaan on hieno pelata, kiitteli Malinen.

HIFK-kannattajia oli saapunut useampi bussilastillinen seuraamaan omiensa otteita vieraskentälle. Kuten niin usein aiemminkin, jälleen Tappara nousi takaa ohi.

− Onhan se hyvän joukkueen merkki. Vaikka joskus on vaikeampaa, niin pystymme kolmannessa erässä nousemaan tasoihin. Luotamme omaan hommaamme, päätti Malinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle