Tappara-kapteeni Peltola: "Jäähyn hinta pitää saada korkeammaksi"

LIIGA / Haastattelu
Jukka Peltola näki omiensa esityksessä paljon hyvää.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tappara-kapteeni Jukka Peltola oli tyytyväinen omiensa esitykseen tappiosta huolimatta. Erityiskiitokset kokenut hyökkääjä osoitti seuran kannattajien suuntaan.

Tappara ja Ilves pelasivat perjantaina kauden toisen paikallistaiston koronarajoituksin loppuuunmyydyssä Hakametsässä.

Taiston tauottua Tapparan kapteeni Jukka Peltola myönsi Ilveksen paremmuuden.

− Vastus oli kova, niin kuin Ilves on tällä kaudella ollut. Olimme mekin todella lähellä, mutta emme saaneet tarpeeksi tehtyä maaleja. 

Tappara aloitti ottelun terävästi ja siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon. Ilves tuli kuitenkin rinnalle ja ohi jo avauserän lopussa.

− Sellaisia nämä jääkiekkopelit ovat, että kaverikin tekee joskus maaleja, Peltola totesi lyhyesti.

Tappara vaikeutti omaa pelaamistaan huomattavasti lukuisilla jäähyillään. Kapteenin mukaan jatkossa tulisi tarkemmin miettiä, missä kohtaa jäähy kannattaa ottaa.

− Ilveksellä oli hyvä ylivoima, he onnistuivat tänään ja siitä kunnia heille. Jäähyn hinta pitää saada korkeammaksi. Jos jäähyä ollaan ottamassa niin se pitää sitten ottaa sellaisessa kohdassa, kun kaveri on tekemässä maalia, Peltola analysoi.

Nykyisin rajoituksin täyden hallin eli 4500 katsojan edessä pelattu ottelu sai tunnelmaltaan kiitosta "Jukilta".

− Hyvä fiilis oli hallissa. On kiva pelata kun on vähän yleisöäkin.

"Henkilökohtaisesti pelaisin mieluusti tiiviimmin"

Peltola oli viime viikolla Leijonien mukana Karjala-turnauksessa ja sen myötä neljän päivän karanteenissa Tapparan seuratoiminnasta. Siitä huolimatta kokenut hyökkääjä koki valmistautumisensa sujuneen hyvin. 

− Valmistautuminen onnistui ihan hyvin, johan me (Karjala-turnauksessa mukana olleet) viime viikolla pelasimme niin paljon, ettei peleistä tullut juuri taukoa. Alkuviikosta oli pari päiviä huilia ja sitten vähän käynnistelimme koneita viikonloppua kohti. 

Koronan myötä arkisiksi muodostuneet testit ja kansainvälisten pelien jälkeisen seurakaranteenin Peltola koki pieneksi pahaksi.

− Jos tämä on se hinta, mikä pitää maksaa, että saadaan pelata, niin se on pieni hinta.

Alkukaudella ihmetystä on herättänyt joukkueiden epätasaiset sarjaohjelmat. Myös Tapparalla on ollut pitkiä taukoja pelien välillä, kun mm. CHL:lle raivatut pelipäivät ovat pysyneet tyhjinä, vaikka CHL tältä kaudelta peruuntuikin.

Jo 13. kauttaan Tapparassa pelaava Peltola itse pelaisi mielummin tasaisemmassa rytmissä.

− Henkilökohtaisesti pelaisin mieluusti tiiviimmin, vaikka toki CHL:n takia meillä oli pidempiä alkuviikkoja. Pelit ovat silloin kun ne ovat, mutta itse pelaisin mielummin tasaisesti.

Tapparaa odottaa seuraava haaste jo huomenna, kun joukkue matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Peltolan mukaan tarvetta isoille muutoksille ei ole.

− Meillä oli hyvä meininki tänään. Rakennamme sen päälle, karsimme epäkohtia pois ja uskomme omaan hommaamme, se kantaa varmasti.

Lopuksi "Juki" otti kantaa myös Tapparan kuluvalla viikolla lanseeraamaan "Meidän seura" -hankkeeseen, joka on tuottanut seuralle lisätuloja jo yli 30 000 euron edestä.

− Erinomaisen hieno juttu. Ajat ovat niin ihmeellisiä ja kummallisia kaikille, niin yritämme keksiä keinoja, joilla niistä päästään yhdessä läpi. Tämä on loistavaa faneilta ja meille selvä signaali siitä, että uskoa ja tukea on, mikä ei tässä seurassa ole mikään yllätys, Peltola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle