Tappara-kapteeni Kuusela: "Tiedämme, että pitää laukoa enemmän"

LIIGA / Haastattelu
Tapparan Kristian Kuusela pelaa jälleen vahvaa kevättä.
Kuva © Jarno Hietanen

Tapparan ja HPK:n välinen ottelusarja jatkui tasaisena sarjan kolmannessa osaottelussa, joka pelattiin tiistaina Hakametsässä. Tällä kertaa ratkaisu nähtiin vasta ensimmäisessä jatkoerässä, kun Joona Luoto sinetöi isäntien voiton illan toisella maalillaan. 

Tapparan kapteeni Kristian Kuusela oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen, mutta konkarihyökkääjän mielessä olivat jo myös tulevat koitokset.

- Tietenkin voitto on ainut mikä merkitsee. Hyvä fiilis, että saatiin se, mutta ei siinä sen enempää. Se oli ja meni, yksi kiinnitys ja eteenpäin, Kuusela totesi määrätietoisesti.

Ensimmäistä kertaa sitten kevään 2003 keskinäistä pudotuspelisarjaa pelaavien Tapparan ja HPK:n välisessä sarjassa tasaisuus on ollut kantava teema alusta asti. Tiistain ottelussa marginaalit kutistuivat entisestään, kun ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoeristä.

- Kaksi huippujoukkuetta vastakkain. Ensimmäisessä erässä olimme heikkoja, mutta sen jälkeen oli nousujohteinen peli. Jatkoerässä pelasimme rohkeasti ja ansaitsimme voiton sitä kautta, Kuusela analysoi.

Sarjan edellisessä ottelussa Hämeenlinnassa Tappara kärsi tappion osittain siksi, ettei se kyennyt laukomaan tarpeeksi kohti HPK:n maalia. Myös tiistain ottelussa Tapparaa vaivasi ajoittain suoraviivaisuuden puute ja sen myönsi myös Kuusela.

- Kyllähän se Hämeenlinnassa aika surullista oli, kun (HPK:n maalivahdille Emil Larmille kirjattiin) vain 13 torjuntaa. Tiedämme, että pitää laukoa enemmän, mutta ei tyhmä tarvitse olla eikä sinne (maalille) pidä vain heitellä mitään. Tietenkin, jos on paikka niin kyllä mielummin pitää ampua kuin heittää jonnekin muualle.

Kokenut Kuusela kuitenkin näki, että suuriin muutoksiin Tapparalla ei ole tarvetta.

- Pelataan meidän peliä ja rakennetaan sitä kautta maalipaikkoja. Vähän nälkäisemmin vaan pitää ampua ja mennä maalille, turha meidän on mitään muuttaa tässä.

"Vedän täysillä"

Illan otteluun Tappara teki hienoisia muutoksia kokoonpanoonsa, kun se kierrätti sentterien pelipaikkoja. Tämän johdosta myös Kuusela sai rinnalleen vanhan tutun keskushyökkääjän, kun pistenikkari istutettiin jälleen yhteen Jan-Mikael Järvisen kanssa.

- Kyllähän me pelattiin (runkosarjassa) "Miksan" kanssa pitkään yhdessä. Meillä oli yhteisiä hyviä kokemuksia ja se (pelaaminen) vähän niin kuin jatkui siitä mihin se runkosarjassa jäi.

Kuusela itse teki ottelussa yhden maalin ja on nyt jo kahden pisteen päässä Kari Jalosen nimissä olevasta pudotuspelien piste-ennätyksestä. 

- Olen tyytyväinen siihen, miten olen pystynyt pelaamaan. Kiva on pelata ja fiilis on hyvä. Tietenkin parantaa pitää, ei tässä henkseleitä aleta paukuttelemaan. Pelaan omaa peliä niin hyvin kuin pystyn ja se riittää tai ei riitä. Vedän täysillä, Kuusela totesi.

Tiukka välieräsarja jatkuu torstaina Hämeenlinnassa, kun vuorossa on sarjan neljäs ottelu. Kuuselalla oli mielessään yksinkertainen resepti tulevaan taistoon.

- Otamme kaukalon koon huomioon ja pelaamme heidän päätypelinsä pois, ne ovat varmaankin ne aseet.

» Lähetä palautetta toimitukselle