Tappara käänsi puolustusruuvia pitkien palaverien opeilla − "On iso asia, jos huonolla pelillä pystyy voittamaan"

LIIGA / Haastattelu
Luoto peräänkuuluttaa parempia otteita itseltään.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tappara ja HPK miekkailivat Hakametsän lauantai-illassa varsin vähämaalisesti. Pelin kulku erosi huomattavasti sinioranssien aiempien koitosten hengestä. Kirvesrintojen hyökkääjä Joona Luoto avasi sitä, mistä joukkueen sisällä on viime aikoina keskusteltu.

Tapparan 2−1-voitto HPK:sta piirsi hieman erilaisen kuvan kirvesrintojen ottelupöytäkirjoihin kuin mihin tamperelaiset olivat aiemmissa kamppailuissa ajautuneet.

− Peli oli hieman erilaista, mutta yritimme silti pelata sillä omalla tavallamme. Meinasi mennä roiskimiseksi, mutta voitto oli tärkeä huonosta tekemisen laadusta huolimatta, Joona Luoto summasi tärkeimmän.

Tappara hävisi muun muassa HIFK:lle ja TPS:lle erittäin rumin lukemin, jääden itse nollille. Myös Lukko onnistui pitämään joukkuetta ahtaalla.

− Olemme ottaneet itseä niskasta kiinni. Olemme pitäneet pelin sielun kasassa, ja viisikkopuolustuksen tiiviinä.

Päävalmentaja Jukka Rautakorpi kutsui TPS:lle kärsityn 5−0-tappio-ottelun jälkeen joukkonsa kasaan, ja lajin syvintä olemusta ruodittiin oikein huolella. Luoto painottaa, ettei kyseessä ollut henkisen puolen kriisipalaveri.

− Pelillisiin asioihin olemme puuttuneet. Jos päästät neljästä kudista neljä sisään, on siihen jotenkin reagoitava. Nyt olemme ottaneet kaksi voittoa, niin mikäs tässä.

Kolme pistettä lämmittivät Luodon mieltä, eikä nuori hyökkääjä muistele enää joukkueensa ongelmia. Omaan tekemiseen hän kaipaisi hieman ruutia.

− Joukkuehengessä ei ole mitään vialla. Meille kävi työtapaturma, ja se siitä. Olemme menneet eteenpäin, minkä näkee tuloksestakin. Omaan tekemiseen en voi olla tyytyväinen − sen verran pitkä kuiva kausi on alla. Paikkoja on, mutten ole pystynyt laittamaan sisään.

Alemmista ketjuista pelipaikkansa vakiinnuttaneen laiturin rooli tuntui olevan hieman hämärän peitossa. Luoto itse tietää, mitä onnistuminen vaatii.

− Sitä tarvitsee varmaan kysyä valmennukselta. Odotan itseltäni aika paljon, mutta kaikkea ei pysty kentällä tekemään. Voitot auttavat tekemisessä. Töitä on tehtävä jatkossakin.

Kirvesrintojen leiristä huokui HPK-ottelun jälkeen helpottuneisuus. Joukkue kipuaa kohti sarjataulukon kärkisijoja.

− On iso asia, jos huonolla pelillä pystyy voittamaan. Se on otettava tästä mukaan. Kun tällaisen pelin pelaa hyvin, niin tiedä sitten, millaiset lukemat saisimme taululle, Luoto päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle