Tanus hakee isoa roolia Mikkelistä - "Kun vastuuta tulee, niin yritetään käyttää se hyväksi"

LIIGA / Haastattelu
Tanus sai maalihanat auki myös Liigassa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Liigapelit ovat maistuneet Kristian Tanukselle vahvasti sujuneiden Mestis-pelien jälkeen. Ensi kaudella tavoitteena on ottaa seuraava askel uralla ja nousta isoon rooliin myös Liigassa.

Jukurit sai hyökkäykseensä pari viikkoa sitten nuorta voimaa, kun 18-vuotias Kristian Tanus siirtyi Tapparasta lainasopimuksella mikkeliläisjoukkueeseen. Sopimuksen oli määrä kestää siirtorajaan saakka, mutta sopimusta jatkettiin keskiviikon Lukko-ottelun alla loppukauden sekä ensi kauden kattavaksi.

Lukkoa vastaan viidettä otteluaan jukuripaidassa pelannut Tanus avasi kamppailussa myös liigauransa maalitilin, kun hän ohjasi avauserässä isäntien illan ainoan osuman. Onnistuminen maistui hyökkääjälle erityisen hyvin, sillä se katkaisi samalla hyökkääjän pitkän maalittoman putken. Tanus oli edellisen kerran heiluttanut verkkoja Mestiksessä marraskuun lopulla.

− Saatiin keskialueella riisto ja sitä kautta suora hyökkäys. Pääsin laittamaan mailan väliin ja taisi lopulta vastustajan pakin kautta mennä sisään. Onneksi tällä kertaa meni, hyökkääjä myhäili.

− Ei Mestiksessäkään vähään aikaan onnistumisia tullut, niin tosi hyvältä tuntui. Nyt kun sen sai alta pois, niin toivottavasti lisää on tulossa.

"Hänestä huokuu lahjakkuus"

Hyökkääjälupauksen suoritukset ovat olleet kaikkiaan nousujohteisia mikkeliläisryhmässä. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan hän keräsi ensimmäisen tehopisteensä ja nyt maalihanatkin on avattu. Sisäänpääsyä uuteen porukkaan on auttanut Mikko Kokkonen, joka oli hyökkääjälle tuttu maajoukkueympyröistä.

− Totta kai oli helpompi tulla porukkaan, kun tunsi edes yhden kaverin täältä. Mikko on hyvä jätkä ja sen kanssa on kiva treenata. Se tykkää aika paljon harjoitella ylimääräistä, niin siihen on helppo hypätä mukaan. Siinä kehittyy itsekin paljon, Tanus kehui.

− Nyt on päässyt täällä treenaamaan kunnolla sen ensimmäisen viikon jälkeen, niin päivä päivältä tuntuu paremmalta. Jätkät on ottanut hyvin vastaan ja nyt pitää sitten vielä raapia kentällä niitä voittoja.

Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta on ollut myös tyytyväinen näkemäänsä ja uskoo, että hyökkääjästä saadaan tulevaisuudessa vielä nähtyäkin enemmän irti.

− Kokoajan hän oppii tuossa pelin vaadetta paremmin ja paremmin. Fiksun pelaajan merkki, että oppii lyhyessä ajassa, mitä liigapelaaminen vaatii Mestiksessä pelaamiseen verrattuna. Kyllähän hänestä huokuu lahjakkuus ja hän kuuluu näihin Suomen viime vuosina tuottamien lahjakkaiden pelaajien sarjaan. Erittäin ruusuinen tulevaisuus on pojalla, Kangasalusta kommentoi.

− Kristian tuo meille vaihtoehtoja, kun pääsee tuohon vielä paremmin mukaan. Tuollaisesta pelaajasta pitää osata se erityistaito ottaa irti. Ollaan tässä varmasti kaikki nähty, mitä se tulee olemaan. Kunhan vielä vähän tulee rutiinia otteisiin, niin pystyy olemaan meillä ihan kärkikenttien pelaaja ja ylivoimamoottori.

NHL tulevaisuuden haaveena

Tanus löi itsensä läpi syyskaudella Mestiksessä iskemällä 32 otteluun 42 tehopistettä ja pääsi sen myötä kokeilemaan liigavauhtiakin. Ensi kaudella pelit jatkuvat liigaympyröissä Jukureiden riveissä. Hyökkääjä näki Mikkelissä jatkamisen oman kehityksen kannalta hyvänä asiana.

− Varmaan juuri se vaikutti ratkaisuun, että pääsee pelaamaan Liigaa koko kauden isossa roolissa. Se kehittää itseäni jatkoa ajatellen, Tanus totesi.

− Mestiksessä on kulkenut hyvin, niin nyt pitää vain siirtää se sama peli tänne Liigaan. Luistelua ja kamppailua pitää vielä kehittää, koska siinä on ne isoimmat erot. Niissä ehkä vähän tällä hetkellä jää vielä jälkeen, niin niitä pitää kehittää vain jatkuvasti.

Lahjakkaan hyökkääjän nimi on noussut esiin myös tulevan kesän NHL:n varausspekulaatioissa. Hyökkääjä itse suhtautuu asiaan hyvin maltillisesti, vaikka myöntääkin Pohjois-Amerikassa pelaamisen olevan haaveena.

− En ole sitä hirveästi miettinyt. Varaus tulee, jos on tullakseen ja sitten näkee, mitä sen jälkeen tapahtuu. En siitä ota sen kummempia paineita.

− Kyllähän se unelma tietysti on. Siellähän ne maailman parhaat pelaa ja jos sinne joskus pääsee, niin unelma siinä täyttyy.

Jukurit on tällä hetkellä sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja viimeinen pudotuspelipaikkakin on karannut jo 12 pisteen päähän. Loppukauden otteluihin Tanuksen mukaan lähdetään kuitenkin edelleen taistelemaan voitoista täysillä.

− Joukkueena ollaan pelattu tasaisia pelejä nyt paljon, mutta pitää vain oppia kääntämään nämä maalin pelit voitoksi. Nyt on tullut liikaa tappioita. Henkilökohtaisesti pyrin pelaamaan sellaisen nousujohteisen loppukauden, että kun vastuuta tulee, niin yritetään käyttää se vastuu hyväksi, Tanus päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle