Tanskan tähtihyökkääjät eivät jääneet voivottelemaan Sveitsi-tappiota: "Lyhyt muisti on tärkein tekijä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni Peter Regin oli pettynyt tappioon, mutta luottavainen tulevaisuuden suhteen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Tanska sai karun osoituksen MM-turnauksen tasoeroista Sveitsiä vastaan. Kazakstanin piessyt Tanska jäi täydellisesti alppimaan jalkoihin.

Tanskan NHL-tähti Nikolaj Ehlers myönsi suoraan, että Sveitsi oli selvästi parempi sunnuntaina.

− Me olimme vähän kaikessa jäljessä. Esimerkiksi meidän ylivoimapelimme ei toiminut ja heidän toimi.

− He pelasivat yksinkertaisesti paremmin kuin me. He voittivat kaikki tiukat kamppailut. Me emme olleet oma itsemme tänään.

Tanskan kapteeni Peter Regin jakoi Ehlersin näkemyksen ja oli myös pettynyt siihen, etteivät tanskalaiset saaneet juuri mitään aikaan pelissä.

− Emme täyttäneet potentiaaliamme tänään ja se on pettymys. Tämä on onneksi lyhyt turnaus, täytyy vain unohtaa ja jatkaa eteenpäin.

Myös Ehlersin mukaan Tanska jäi kauas potentiaalistaaan.

− Meillä on vielä paljon todistettavaa, olemme parempi joukkue kuin mitä nyt olimme. Pelaamme suuremmalla sydämellä ja tulemme näyttämään sen seuraavassa pelissä.

Voivottelu ei vie kuitenkaan joukkuetta puusta pitkään.

− Tämä on, mitä on. Pelasimme huonosti. Meillä on vielä viisi peliä edessämme, ei tämä ole maailmanloppu. Tiedämme, että parannamme. Meidän täytyy puhua asioista ja parantaa asioita. Sitten olemme taas oma itsemme ensi pelissä, Ehlers totesi.

"Lyhyt muisti on tärkein tekijä"

Kapteeni Regin totesi, että kokeneena pelaajana hän tietää hyvin, ettei yksittäisiin tuloksiin kannata takertua, aivan kuten Ehlerskin totesi.

− Lyhyt muisti on tärkein tekijä. Emme voi jäädä voivottelemaan liikaa tätä tulosta. Tämä oli yksi ottelu ja meidän täytyy jatkaa eteenpäin ja olla valmiita seuraavaan peliin.

− Ei tähän ole ihmekeinoja. Hävisimme, eikä sillä ole väliä, olisiko se ollut 0−6 vai 0−1, tappio on tappio, Regin painotti.

Tanskalla on edessään vielä viisi ottelua. Se kohtaa niin Italian, Saksan, Ranskan, Kanadan kuin Slovakiankin. Regin totesi myös, että Tanska on hyvin tietoinen turnausrealiteeteistään.

− Tiedämme asemamme tässä turnauksessa. Meidän täytyy voittaa rankingissa takanamme olevat joukkueet ja täytyy katsoa, voimmeko voittaa Sveitsiä, Saksaa tai Slovakiaa vastaan. Se ei ole muuttunut. Meidän täytyy vain järjestäytyä uudelleen uusia mahdollisuuksia varten.

Ehlers puolestaan muistutti, että vaikka Italia onkin hävinnyt kummatkin ottelunsa turnauksessa, se on taistellut urhoollisesti. Maata ei pidä aliarvioida.

− Italia-peli tulee olemaan erilainen. Olemme nähneet, miten he ovat kamppailleet kahdessa ensimmäisessä pelissä. Meidän täytyy parantaa peliämme ja saada hyvä tulos, hyökkääjä painotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle