Tanskan päävalmentaja Heinz Ehlers tyrmäsi IIHF:n ohjelmaratkaisun: "Todella, todella, todella surkeaa työtä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tanskan MM-turnaus päättyi laimeasti.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Tanskan riveissä oltiin tyytyväisiä joukkueen MM-turnaukseen kokonaisuutena. Joukkue tuli samalla tehneeksi epäonnista MM-historiaa.

Tanskan MM-turnaus päättyi karvaaseen 1−7-murskatappioon Slovakialle. Tanskan päävalmentaja Heinz Ehlers totesi pelin jälkeen kuitenkin, että on tyytyväinen turnaukseen kokonaisuutena.

− Kaiken kaikkiaan voimme olla ylpeitä turnauksestamme. Saimme kasaan 12 pistettä ja kuulin juuri, että se on historian suurin pistesaldo, jolla ei päästy pudotuspeleihin. Historiallista todellakin.

− Tästä jäi ehdottomasti enemmän positiivista kuin negatiivista käteen. Juuri nyt hävitty peli harmittaa, mutta kun asiat asettaa perspektiiviin, voimme olla tyytyväisiä saavutuksiimme tässä turnauksessa, Ehlers kertasi tunnelmiaan.

Slovakia-ottelu oli Tanskalta todellinen ohipeli. Edellisillan historiallinen Kanada-voitto oli syönyt joukkueen voimavarat.

− Tänään jouduimme pettymään. Tiesimme, että vastassamme on todella hyvä joukkue, jolla oli vielä iso lepoetu. He eivät olleet pelanneet viimeiseen 66 tuntiin. Se ei ainakaan auttanut meitä.

− Edellinen pelimme Kanadaa vastaan oli todella rankka. Käytimme paljon energiaa, Ehlers totesi.

Sen sijaan turnauksen otteluohjelma ei saanut Ehlersiltä minkäänlaista rakkautta.

− Mielestäni se oli paska otteluohjelma. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF teki todella, todella, todella surkeaa työtä sen kanssa.

− Slovakialla oli 66 tuntia lepoaikaa, meillä 17. En kutsuisi sitä reiluksi. Tällaista tämä kuitenkin on, Ehlers tykitti.

Päävalmentaja antoi Slovakialle täyden tunnustuksen. Se pelasi juuri siten, miten väsynyttä vastustajaa vastaan kannattaa pelata.

− Pelasimme erittäin hyvää joukkuetta vastaan. He aloittivat vahvasti, olisin itse antanut saman neuvon, jos olisimme olleet samassa tilanteessa.

− Eilinen peli söi meiltä liikaa energiaa ja pelaaminen nyt huippujääkiekkomaata vastaan oli liian rankkaa meille.

Edit klo 20:48: Muokattiin ingressiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle