Tanskan maalivahti Dahm koki paineita: "Aina mukava laulaa kansallislaulua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sebastian Dahm torjui kisojen toisen voittonsa Italiaa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Tanska otti odotetun voiton Italiasta tiistain iltapäiväottelussa. Laukaukset kirjattiin ottelussa 45−14, mutta maalien ollessa 2−1 tilanne oli stressaava maalivahti Sebastian Dahmille.

Tanska hallitsi erityisesti ensimmäistä ja toista erää, mutta maalinteko oli vaikeaa. Nikolaj Ehlers osui avauserässä ja Mathias Baun voittomaali syntyi aivan kolmannen erän alussa. Toisessa erässä peli tasoittui Alex Petanin onnistumisen myötä.

− Halusimme luoda paljon painetta heidän maalivahdilleen, laukoa paljon ja pitää kiekkoa heidän päädyssään. Onnistuimme pelisuunnitelmassa hyvin, maalivahti Sebastian Dahm kiitteli.

− Joskus törmäämme kuitenkin kuumaan maalivahtiin. Andreas Bernard oli tänään uskomaton. Oli hienoa katsoa sitä omasta päästä. Toivoin, että ottelu ei olisi ollut lopussa niin tiukka, mutta aina kun pääsen laulamaan kansallislaulua pelin lopussa, päivä on hieno.

Reilut viisi minuuttia ennen loppua yksi italialaislaukaus osui tolppaan, joten helpolla Dahm ei todellakaan selvinnyt. Hänelle tuli mieleen myös toinen läheltä piti -tilanne pelin loppuhetkiltä.

− Hui! Tiukkaa. Pitää antaa kunniaa Italialle siitä. Kun kymmenen minuuttia peliä oli jäljellä, he löysivät uuden vaihteen ja lopussa oli tiukkoja tilanteita. Muistan myös maalivahdin alueen halkoneen syötön, joka juuri ja juuri missasi mailan.

Tanskalla on nykyään kisoissa sama tavoite. Viimeksi siinä on onnistuttu kuusi vuotta sitten Venäjällä.

− Kolme pistettä on tärkeä tavoitettamme ajatellen, mikä on pudotuspeleissä. Näin on joka turnauksessa, Dahm katsoo eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle