Tanskan apuvalmentaja Andreas Lilja ylisti koko joukkueen panosta historiallisessa Kanada-voitossa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tanskan apuvalmentaja Andreas Lilja ylisti joukkueensa suoritusta.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Tanska löi tiskiin MM-turnauksen suurimman yllätyksen kaatamalla Kanadan 3−2. Tanskan päävalmentajaa lehdistötilaisuudessa tuurannut apuvalmentaja Andreas Lilja oli voitosta maireana.

Tanskan apuvalmentaja Andreas Lilja ylisti joukkueensa suoritusta Kanada-voitossa. Hänen mukaansa koko joukkueen huippupanos ratkaisi ottelun Tanskalle.

− Esitimme vahvan joukkuesuorituksen. Kanadalla oli paljon hyviä maalipaikkoja, mutta niin oli meilläkin. Joukkuesuorituksemme taso oli erottava tekijä tänään.

Voitto oli Tanskalle historiallinen, sillä se ei ollut koskaan aiemmin voittanut Kanadaa MM-kisatasolla. Paras tulos tähän mennessä oli 2−2-tasapeli vuoden 2003 MM-kisoissa Suomessa.

− Tämä oli tietenkin mahtava voitto. Olemme aina onnellisia voittaessamme, erityisesti Kanadaa vastaan, koska emme olleet onnistuneet siinä koskaan ennen. Tämä on hyvä askel oikeaan suuntaan ja meidän täytyy vain rakentaa sen päälle.

− Tämä oli kokeneille pelaajille upea juttu. Osa heistä on pelannut 150 maaottelua ja etenemme harppauksin, Lilja hehkutti.

Tanska kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Slovakian. Ottelussa on jättipanos, sillä Slovakia tarvitsee kolmen pisteen voiton päästäkseen pudotuspeleihin, kun taas Tanska yrittää säilyttää kolmannen sijansa. Pahimmillaan se voi vielä myös pudota kokonaan pudotuspeleistä.

− Slovakia-peli on koko turnauksen tärkein pelimme. Meidän täytyy voittaa se. Tämä voitto tänään ei merkitse mitään, jollemme saa vähintään yhtä pistettä huomenna. Se meidän täytyy saavuttaa, Lilja painotti.

Tanskan kausi on ollut muutenkin upea. Joukkue pelasi Pekingin talviolympialaisissa menestyksekkäästi ja hakee nyt jatkoa sille.

− Jatkamme historian tekemistä. Pääsimme olympialaisiin tänä vuonna ja pelasimme mahtavan turnauksen. Pääsimme siellä jopa puolivälieriin.

− Nyt on aika ottaa seuraava askel. Meidän täytyy tehdä kaikkemme voittaaksemme huomenna ja sitten katsotaan, mitä puolivälierissä tapahtuu.

Tanska joutuu Slovakia-otteluun todella lyhyellä palautumisajalla. Kanada-ottelu päättyi vasta iltakymmenen jälkeen maanantaina ja Slovakia-ottelu alkaa kello 16.20 tiistaina. Slovakia pääsee peliin kaiken kukkuraksi kahden päivän lepotauon jälkeen.

Lilja ei kuitenkaan marmata peliaikatauluista.

− Tällaista tämä on. Sellaiseksi aikataulu on luotu ja nyt on edessä viimeinen ottelu. Mielestäni se tekee asioista vain hauskempia. Kunhan pelaamme huomenna hyvin, kaikki menee hyvin, Lilja toteaa.

Liljan mukaan on myös upeaa, että lähes kaikissa viimeisen kierroksen otteluissa on aitoa panosta.

− MM-kisat on hieno tapahtuma. Kuten tänäänkin nähtiin, Italian ja Kazakstanin välinen ottelu oli molemmille tärkeä. Päätösottelut ovat aina mielenkiintoisia. Jääkiekossa tulee onneksi harvoin merkityksettömiä otteluita. Jäälle mennään aina voittamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle