Tanskalaishyökkääjä Poulsen: "Ensimmäinen erä oli lähimpänä täydellistä suorittamista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Morten Poulsen edusti ottelussa tanskalaista taistelutahtoa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Tanska otti kovalla taistelulla voiton Kanadasta maanantai-illan ottelussa Helsingissä. Se takasi samalla hyvät lähtökohdat tiistain taistoon, jossa Tanska kohtaa Slovakian.

Tanska onnistui voittamaan Kanadan ensimmäistä kertaa jääkiekon MM-kisoissa. Seitsemästä edellisestä kohtaamisesta Kanada oli vienyt kuusi ja vuonna 2003 pelattiin tasan. Silloinkin turnaus järjestettiin Suomessa.

− Emme voi juhlia liikaa, koska tiedossa on iso peli Slovakiaa vastaan, mutta pari tuntia tästä pitää nauttia, hyökkääjä Morten Poulsen kommentoi.

Poulsen oli yksi kovista uhrautujista voiton eteen. Hän osallistui laukausten blokkaamiseen kolmannessa erässä, kun Tanska taisteli pitääkseen johtoaseman.

− Maksoimme hintaa tästä voitosta. Kaikki tiesivät sen, että me tulemme pelaamaan paljon omalla puolustusalueellamme. Siinä täytyi tehdä vaikeampaa puolta pelistä ja blokata laukauksia. Teimme sen ja olen siitä ylpeä.

Tanska löi voitolleen alkutahdit ottelun avauserässä, jossa se meni kahden maalin johtoon. Markus Lauridsenin ja Peter Reginin osumien lisäksi kiekko kävi kahdesti maaliraudoissa, kun Joachim Blichfeld ja Regin olivat lähellä onnistua omissa maalipaikoissaan.

− Ensimmäinen erä oli lähimpänä täydellistä suorittamista, mihin pystymme. Tiedostan, että voimme saada tilanteita nopeutemme ansiosta. Tarvitsemme toki myös mahtavaa maalivahtipeliä, mutta ensimmäisessä erässä kaikki klikkasivat kohdalleen, Poulsen näki.

Tanska lopettaa alkulohkonsa otteluun Slovakiaa vastaan. Pelissä on puolivälieräpaikka, johon Tanskalle riittää piste.

− Puhuimme siitä ennen peliä ja tiedossa oli, että myös Slovakia-ottelu tulee olemaan tärkeä. Emme halunneet katsoa liian kauas eteenpäin, mutta nyt voimme keskittyä siihen. Tämän päivän tulos auttaa siinä pelissä massiivisella tavalla, Poulsen näki.

− Slovakiaa vastaan täytyy ottaa sama rohkeus. Siitä tulee iso haaste, sillä Slovakia on vahva vastustaja. Sitä tulee tiukka peli, hyökkääjä jatkaa.

Poulsenin mielestä joukkueen itseluottamus on kuitenkin Kanada-voiton jälkeen tapissa, ja siitä tulee olemaan lisää apua Slovakia-ottelussa.

− Ei ole mitään syytä olla luottamatta joukkueeseen pukukopissa.

Tanskan pääsy puolivälieriin toisi myös jatkoa maan kaikkien aikojen parhaan jääkiekkoilijan Frans Nielsenin uralle parin päivän verran.

− Emme esittäneet mitään tavoitetta kun aloitimme turnauksen, mutta kun on ollut puolivälierissä, haluaa sinne uudelleen, vuonna 2016 puolivälieriin Tanskan joukkueen kanssa selvinnyt Poulsen lopettaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle