Tanska taisteli itsensä pudotuspelien kynnykselle − "Tässä turnauksessa on tapahtunut yllätyksiä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tanska on kamppaillut itsensä pudotuspelipaikan kynnykselle.
Kuva © Samuli Huikuri
Tanskan päävalmentaja Heinz Ehlers oli huojentunut Valko-Venäjä-voiton jälkeen. Tanska tarrasi kiinni lohkon neljänteen sijaan, mutta edessä on vielä vaikeita pelejä.

Tanskan päävalmentaja Heinz Ehlers jakoi laajalti kiitosta koko joukkueelleen. Valko-Venäjä pisti tanskalaisille lujasti kampoihin, mutta lopputulos oli positiivinen.

− Olen äärimmäisen ylpeä joukkueen suorituksesta tänään. Työskentelimme lujasti ja olimme mielestäni koko pelin ajan parempi joukkue. Meillä ei vain ollut onnea maalinteossa ensimmäisen 40 minuutin aikana.

Kolmannessa erässä Tanska laittoi tuulemaan ja nakutti kiekon neljästi valkovenäläismaaliin. Ehlers totesi, että toisen erätauon joukkuepalaveri oli lopulta hyvin yksinkertainen.

− Puhuimme siitä, että meidän täytyy pelata kiekkoa syvään ja työskennellä kovasti. Lopulta se toi meille tuloksen. Olimme mielestäni paremmassa vireessä kuin Valko-Venäjä ja olen siitä iloinen.

− Löysimme sitten lisäpiikin työmoraaliimme ja aloimme yht'äkkiä tehdä maaleja kolmannessa erässä. Nuorilla pelaajillamme oli hyvää energiaa ja he olivat todella tärkeitä, mies taustoitti lisää onnistumisen taustoja.

Tanskalla oli rutkasti mahdollisuuksia jo kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta se hukkasi muun muassa viiden minuutin ylivoiman. Ehlers manasi tätä.

− Ensimmäisellä ylivoimallamme teimme nopeasti maalin, mutta sen viiden minuutin ylivoiman aikana emme pysyneet pelisuunnitelmassa ja teimme ylivoiman vaikeaksi itsellemme.

Tanska lähtee pohjustamaan uusia turnausyllätyksiä

Tässä vaiheessa MM-turnausta Tanska on voittanut Ruotsin, Iso-Britannian jatkoajalla ja Valko-Venäjän ja hävinnyt sekä Sveitsille että Venäjälle. Joukkue on kuitenkin keskittynyt koko ajan päivittäiseen tekemiseen liiallisen spekuloinnin sijaan.

− Sanoimme jo ennen turnausta, että otamme pelin kerrallaan ja yritämme saada hyvän tuloksen jokaisesta pelistä. Täytyy sanoa, että pelaajat ovat esiintyneet hyvin, he ovat kamppailleet joka ilta, Ehlers kiitteli.

Tanskalla on vastassa viimeisissä peleissään Slovakia ja Tšekki. Kumpikin maa kuuluu jääkiekon isoihin maihin ja Tanskalla on täysi työ edessään varmistaakseen pudotuspelipaikkansa.

− Kaksi viimeistä vastustajaamme ovat etukäteen katsottuna meitä kovempia. Tulemme antamaan kuitenkin kaikkemme ja pyrimme voittamaan ne pelit. Se tulee olemaan vaikeaa, tiedämme sen, emme kuitenkaan ajattele sitä liikaa, Ehlers totesi.

MM-turnaus on sisältänyt runsaasti yllätystuloksia ja Ehlers totesikin virne suupielessä, että Tanskan on tarkoitus jatkaa niitä.

− Tässä turnauksessa on tapahtunut yllätyksiä ja toivottavasti sellainen tapahtuu edes toisessa jäljellä olevassa ottelussamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle