Tampereen MM-kisoissakin nähty Luke Hughes imi oppia kokeneemmilta pelaajilta: "Oli coolia pelata heidän kanssaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hughes on Yhdysvaltojen ykköspuolustaja.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Luke Hughes seuraa isoveljiensä Quinnin ja Jackin jalanjäljissä NHL-jäille. Ennen alle 20-vuotiaiden kisoja nuori puolustaja ehti jo tehdä debyyttinsä miesten maajoukkueessa, jossa oppia oli jakamassa muun muassa Seth Jones.

Michiganin yliopiston huippujoukkue Wolverinesissa pelaava Luke Hughes on ollut yksi alle 20-vuotiaiden kisojen kiinnostavimpia puolustajia. Lähes 190-senttinen puolustaja oli jo alun perin mukana joulukuun tyngäksi jääneessä turnauksessa, mutta tuolloin pelillinen anti ei ollut samanlaista kuin nyt.

Kolmeen otteluun New Jersey Devilsin vuoden 2021 ensimmäisen kierroksen varauksella on syntynyt yksi maali ja neljä syöttöpistettä.

− Yritämme parantaa peliämme päivä päivältä. Tämän päivän Itävalta-ottelu oli tilaisuus, jossa pystyimme viemään peliämme eteenpäin.

Hughesille oli täysin selvää, missä peliä pitäisi parantaa turnauksen edetessä, kun panokset ja vastukset kovenevat.

− Meidän tulee keskittyä muun muassa karvauspelaamiseen, keskialueen peliin ja sellaiseen. Mielestämme olimme hyviä noilla osa-alueilla tänään ja meidän tulee vain jatkaa samaa rataa.

− Jokaisessa pelissä on myös mahdollisuus parantaa joukkueemme kemiaa. Emme ole olleet yhdessä niin pitkään, joten nämä pelit ovat tärkeitä meille joukkueena kasvuun. 

Yhdysvaltojen tähtihyökkääjä Logan Cooleyn ilmaveiviyrityskin piti ottaa puheeksi. Millaisia ilmaveivit ovat puolustajan näkökulmasta?

− Ne tilanteet ovat hyvin nopeita ja sulavia. Ehkä ainoa keino puolustaa sellaisia on lähinnä mailalle huitomista ja parhaan toivomista, hän nauroi.

Hughes on jo nuoresta iästään huolimatta ehtinyt myös pelata miesten maajoukkueessa. Hän oli mukana kevään MM-kisoissa Tampereella, jolloin joukkue sijoittui neljänneksi.

− Seurasin paljon mitä Seth Jones ja Nate Schmidt tekevät jäällä ja sen ulkopuolella. Opin paljon seuraamalla heitä ja se oli äärimmäisen hyvä oman kehitykseni kannalta. Oli todella coolia pelata heidän kanssaan ja pukea maajoukkuepaita päälleni.

Hughesin veljeskatraan nuorimmainen on ainoa perheensä jäsen, joka on päässyt maalinmakuun alle 20-vuotiaiden kisoissa. Isoveljille Quinnille ja Jackille ei kuulemma naljailtu maalinteon jälkeen, eikä sitä tullut myöskään heidän suunnalta itse Hughesille.

− He ovat vain todella onnellisia, että olen täällä. He myös kehottivat imemään kaiken täällä itseeni ja nauttimaan joka hetkestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle