Taiturimainen Aatu Jämsen on valmis menestymään Pelicansin kanssa: "Koetamme kirkastaa sen, mikä jäi viime kaudella vajaaksi"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Taituri luontaisessa elementissään avojäällä kiekon kanssa. Arkistokuva.
Pelicansin ja Aatu Jämsenin CHL-kausi on alkanut nousujohteisesti. Joukkueensa yhdeksi avainpelaajaksi noussut Jämsen on valmis uuteen kauteen niin CHL:n, Liigan kuin NHL-tulokasleirinkin osalta.

Pelicansin uuden nousun yksi avainpelaajista on seuran oma kasvatti Aatu Jämsen. 21-vuotias pelaaja löi viime kaudella itsensä läpi Liiga-kaukaloissa tehden 43 runkosarjaotteluun tehot 14+18. Pudotuspeleissä itsevarmuudellaan hurmannut taitopelaaja pelasi 15 ottelua tehoin 3+5.

Täksi kaudeksi hyökkääjän odotetaan ottavan entistä suurempaa roolia joukkueensa kiekollisessa pelaamisessa. Suunniteltu rooli on merkittävä, vaikka Pelicans on satsannut uuteen kauteen merkittävästi.

Viime kauden hopeamitalistien riveihin palkattiin muun muassa Michal Jordán sekä lahtelaisessa kiekossa liki ikonin asemaan nostettu Ryan Lasch, jonka otteita Jämsen ihasteli jo kymmenvuotiaana yhdysvaltalaisen ensimmäisellä Pelicans-visiitillä.

Edellisessä CHL-koitoksessa hyökkääjä loitsui tehot 1+3, minkä myötä Jämsen kantoi Top Scorer -pelipaitaa perjantain CHL-kotiottelussa. Hyökkääjä oli myös Vitkovice Rideraa vastaan näkyvässä roolissa. Jämsen teki ottelun ensimmäisen maalin ja vapautti siten joukkueensa ensimmäisen erän maali-iloitteluun.

Pelicans teki ensimmäisessä erässä kolme maalia ottelun päätyttyä selkeisiin 4−0-lukemiin. Lukemat antoivat ottelusta selvän kuvan, minkä myös Jämsen myönsi ottelun jälkeen.

− Hyvältä tuntui. Aika solidi voitto. Ei annettu kaverille yhtään maalia, niin se kertoo jotain, hyökkääjä summasi voitokkaan ottelun.

"Kun menee jäälle ja pelaa, niin kaikki vähän niin kuin sulkeutuu."

Vitkovicea vastaan hyökkääjä pelasi vahvuuksillaan ja haastoi ennakkoluulottomasti vastustajien puolustusta. Kauden ensimmäisessä CHL-ottelussa Växjö Lakersia vastaan Pelicansin kiekollinen pelaaminen oli haastavampaa niin joukkueena kuin yksilönä. Toisessa ottelussa Ranskassa pelaaja ja joukkue saivat runsaasti onnistumisia.

Pelaaja myöntääkin, että hänen pelivireensä on vasta vertymässä kesän jäljiltä.

− Tuntuu, että kroppa on vasta alkanut heräillä näihin CHL-peleihin. Oli vähän tahmeaa treenipeleissä. En tiedä, vapauttiko ne tehot siellä (Ranskassa), mutta nyt peli näyttää luistavan kuten viime kauden lopussakin, niin hyvillä fiiliksin voi jatkaa tästä, Jämsen analysoi kauden alkua.

Kuntosalin kautta kohti kultaisia unelmia

Viime kauden läpimurron jälkeen seuran omalta kasvatilta odotetaan entistä suurempia sankaritekoja Pelicansin tavoitellessa seuran ensimmäistä mestaruutta. Nuori pelaaja tunnistaa olevansa edelleen kehittyvä urheilija. Myös omat kehityskohteet ovat selvillä.

− Kehityskohteina on ollut saada voimaa ja kamppailukykyä. Se on mennyt tosi paljon eteenpäin. Ei tarvitse käyttää kaikkea energiaa siihen, että tarvitsisi kamppailla. Jos haluaa pelata isoa roolia, pitää olla hyvässä kunnossa.

Entistä kovempaa kuntoa vaaditaan myös pelaajan ja joukkueen kultaisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Pelicansin joukkue näyttääkin potentiaaliselta menestyjältä, mistä kertoo omaa kieltään myös kaksi vakuuttavaa voittoa CHL-kaukaloissa. Jämsenin harteilla on tulospaine, mutta pelaaja ei myönnä pelaamisen muuttuneen nappikauden jälkeen.

− Kun menee jäälle, niin kaikki vähän niin kuin sulkeutuu. Ei silloin oikein ajattele mitään. Kyllä minulta löytyy se peli. Parasta vaan pelaa, niin kyllä ne tehotkin löytyy sieltä. Ei saa kiinnittää siihen huomiota tai ottaa taakkaa harteille siitä, peluri kuvailee peliasennettaan.

Kalifornian kirkkaat valot

Pelaajan harjoituskausi oli tällä kertaa aiempaa lyhyempi kiitos aina finaaleihin asti venyneen kauden. Lisämaustetta harjoitteluun tuli myös Kaliforniasta, jossa siintää Jämsenin tulevaisuuden kirkkaat valot.

− Oli kyllä erilainen kesä kuin mitä on ikinä ollut, kun menimme ihan päätyyn asti. Kesä jäi vähän lyhyeksi. Treenasimme jengin kanssa neljä viikkoa ja sitten kun alkoi omatoimijakso, lähdin Losiin leirille. Palasin sieltä ja hetken palauttelun jälkeen alkoi jo tositoimet. Nyt ollaan taas joukkueen kanssa tässä.

Hyökkääjän kiireinen kesä jatkuu heti viikonloppuna, kun Jämsen matkustaa viikonloppuna jälleen Los Angelesiin osallistuakseen Los Angeles Kingsin tulokasleiritykselle. Leirillä pelataan kolme ottelua, minkä jälkeen Jämsen palaa takaisin Lahteen.

Ennen NHL-kaukaloiden kirkkaiden valojen loisteessa paistattelua Jämsen keskittyy kuitenkin kasvattajaseurassa menestymiseen. Tulevan kauden tavoite on selvä ja linjassa seuran suurten panostusten kanssa.

− Viime kaudella nähtiin, että pystymme isoihin juttuihin. Koetamme kirkastaa sen, mikä jäi viime kaudella vajaaksi, Jämsen vakuuttaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle