Taikavarpu: JYPin maalipyssy Joakim Kemell luottaa vanhaan Baueriin, snake-grippiin ja kolmen kierroksen kärkierkkoihin

LIIGA / Haastattelu
Joakim Kemell keskittyy lyömään laatan pussiin aina paikan tullen.
Joakim Kemell löi itsensä viime kaudella Liigassa läpi ja ihastutti ennen kaikkea laukauksellaan. Jatkoajan uuden juttusarjan avausosassa Kemell kertoo, millaisella varvulla maalit syntyvät – ja mistä kaikesta maalintekijyys rakentuu.

Viime kauden näkyvin läpimurtopelaaja, JYPin nuori hyökkääjäkomeetta Joakim Kemell viimeisteli tulokaskauden 15 maaliaan Bauer 2S Pro:lla − ja on viimeistellyt itse asiassa jo useampana juniorivuonnakin.

− Minulla on aika vanha malli. Noin kolme vuotta olen pelannut samalla 2S Pron mailalla, jossa värit ja kuviot ovat vain vaihtuneet, kertoo 18-vuotias Kemell.

Yksi erottuva yksityiskohta 18-vuotiaan maalitykin mailasta löytyy sen varresta. Peruskauppojen mailavalikoimassa varren grippi on järjestään koko matkalta sama. Kemellillä tämä grippi on mailan yläosasta perinteinen, mutta alaosasta niin sanottu snake-grippi.

Mailaa koristavat harsoteipillä viimeistelty tuppi sekä Pohjois-Amerikassakin puhuttaneet kärkierkat.

− Lavan kärjessä on kolme kierrosta valkoista erkkaa, Kemell kuvailee.

Mailan varren jäykkyyttä kuvaava flex-lukema on Kemellin työvälineessä 77. Lapana on toiminut P08, jota käyttää myös NHL-maalitykki Aleksander Ovetškin

Kemell ja hänen työvälineensä, joka on kuvassa naamioitunut Bauerin uuden Sync- mallin ulkomuotoon.
Kuva © Kasperi Tarkiainen

Loistava laukaus tulee toistojen kautta. Kemell kertoo, että hän on pienestä asti pitänyt laukomisesta. Luovuutta on myös käytetty, mitä tulee laukaisupaikkaan.

− Nuorempana tuli lauottua levyltä enemmän, sillä mahdollisuudet jäälle pääsyyn oli vähäisemmät. Lisäksi jäädytimme talvella pihaan jääalueen laukomista varten, Kemell kertoo.

Rannelaukaus lähtee Kemellillä nopeasti lavan kärjeltä näpäyttämällä. Nuoren miehen suoraan syötöstä lähtevä kuti on myös osoittautunut melkoiseksi uhaksi. Mikä tekee Kemellin laukauksesta suoraan syötöstä niin vaarallisen?

− Täytyy linjata itsensä sekä maila sen mukaan, mistä suunnasta kiekko tulee. Itse tykkään laittaa voimaa paljon mukaan, minkä takia lapa puree jäätä melko vahvasti ennen kiekkoon osumista.

Vuonna 2004 syntynyt Palokan Kiekon kasvatti peräänkuuluttaa laukauksessa toistoja sekä levyltä että jäältä. Kysyttäessä mahdollisista oheisharjoitteista Kemell sanoo, että avain laukauksen parantamiseen on laukomisharjoitusten lisäksi monipuolinen fyysinen harjoittelu.

− Laidasta laitaan olen tehnyt. Perus ylä- ja alavartalopuntin lisäksi ranteita sekä hauiksia jonkin verran, Kemell toteaa.

Pitkästä loukkaantumisestaan huolimatta Kemell teki viime talvena debyyttikaudellaan Liigassa peräti 15 maalia. Tällä sesongilla Nashville Predatorsin sopimuspelaaja on viimeistellyt kahdeksassa Liiga-ottelussa kolme kihausta. Jos nuorukainen pysyy ehjänä, on helppo ennakoida, että viime kauden lukema tulee ylittymään.

Taikavarpu on Jatkoajan uusi juttusarja, jossa esitellään Liigan parhaimpien ja persoonallisimpien maalintekijöiden työkaluja.

» Lähetä palautetta toimitukselle