Taavi Vartiainen ei murehdi pandemian uhkakuvia − "Ainakin me Ilveksessä teemme kaiken niin, että liigakausi voidaan aloittaa"

LIIGA / Haastattelu
Taavi Vartiainen haluaa näyttää esimerkkiä koko joukkueelleen kovalla työllä ja ajokoirakiekolla.
Kuva © Juuso Koro

Keväällä Pelicansista Ilvekseen siirtynyt Taavi Vartiainen, 26, nautti ensimmäisestä ottelustaan Ilves-paidassa, kun Ilves kaatoi keskiviikkona JYPin kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa peräti 6−2.

− Oli hyvä meininki. Kaikilla oli raskas jalka, mutta oli todella kivaa pelata. Tämä ensimmäinen ottelu Hakametsässä Ilveksen paidassa oli ihan mahtava. Erittäin hyvä maku jäi suuhun, Vartiainen sanoo.

Ilves lähtee alkavalla liigakaudella nopeasti vastahyökkäyksiin. Kesän omatoimisen harjoittelujakson jälkeen joukkue on ollut koossa vasta kaksi ja puoli viikkoa, mutta keskiviikkona peli-ilme oli jo vahvasti aiotun kaltainen.

− Käännämme luistelulla peliä nopeasti ylöspäin. Ensimmäiseen peliin onnistuimme hienosti, erityisesti ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Oli meiltä hyvää kiekkoa tähän harjoitusmäärään nähden. Pelasimme kliinisesti, eikä JYP pystynyt vastaamaan vauhtiimme.

− Onnistumisia tuli maalinteossa laajalla rintamalla ja Mäkkäri (Eetu Mäkiniemi) oli maalilla erittäin hyvä erityisesti toisessa erässä, kehuu Vartiainen 26 vetoa pysäyttänyttä Ilves-vahtia.

Nelosketju antoi malliesimerkin pelaamisestaan

Nelosketju Vartiainen−Samuli VainionpääMiro Nalli toteutti ottelussa malliesimerkin lailla tehtäväänsä. Kolmikko nauttii yhteispelistään.

− Vainionpää ja Nalli ovat isoja jätkiä. On mukava pelata heidän kanssaan. Meillä on samanlainen pelityyli: menemme kovaa, ajamme kohti maalia, pelaamme fyysistä jääkiekkoa ja tilanteita riittää.

− Teimme JYPiä vastaan, mitä pitikin tehdä. Yksi maali tuli vastustajan päähän, yksi omaan päähän. Plusmiinussaldo oli siten nolla, ihan OK saldo.

Nelosketju vastasi Ilveksen 2−0-maalista, jonka ampui siniviivalta noussut puolustaja Niko Peltola.

− Meillä oli kaksi pelaajaa siinä päädyssä lähekkäin ja piti löytää joukkuekaverille syöttö maalin eteen. Olin siinä maalilla ihan maskissa ja Nallikin tuli liikkuvaan maskiin. Vainionpää löysi Peltolan siniviivasta ja Peltolan piti vain löytää vedolleen vapaa reikä maaliin. Siinä oli malliesimerkki, miten nelosketju tekee maalin.

Taavi Vartiainen taitaa fyysisen pelin salat. Tässä kyytiä saa JYPin Roni Allén.
Kuva © Juuso Koro

"Kai siinä Ilvekseen jonkinlaista viritystä viime kaudella oli"

Vartiainen pelaa seitsemättä kauttaan Liigassa. Aiemmat kaudet hän on pelannut kasvattajaseurassaan Lahden Pelicansissa. Vartiainen lupaa antavansa Ilvekselle työteliästä fyysistä esimerkkiä.

− Tuon fyysistä osaamista ja blokkaan kiekkoja. Olen sellainen grinder. Johdan omalla esimerkilläni − kovalla työllä ja ajokoirakiekolla. Hienoja temppuja ei kukaan minulta odota, mutta teen aina 100-prosenttisesti töitä joukkueen eteen.

− Pukukopissa en ole äänekkäin, mutta yhä paremmin pääsen meininkiin mukaan joka päivä. Olen omanlainen erikoismies − en tiedä, mistä se johtuu, sanoo Vartiainen arvoituksellisesti.

Ilves oli tiettävästi jo viime kauden aikana kiinnostunut Vartiaisen palveluksista, kun Pelicans oli menettänyt pudotuspelisaumansa. Mies ei kommentoi menneitä huhuja tarkemmin.

− Kai siinä jonkinlaista viritystä oli, mutta ne ovat agenttien ja urheilutoimenjohtajien välisiä juttuja. Menneisyyttä on varmaan turha puida.

Entä miten Ilveksen joukkue pitää pääkoppansa freesinä, kun koronaviruspandemia uhkaa siirtää Liigan alkua?

− Treenaamme joka päivä täysillä ja siviilielämässä jokainen meidän jengistämme tekee kaiken niin, että liigakausi voidaan aloittaa. On asioita, joihin me ei voida vaikuttaa, mutta me teemme vain oman osuutemme.

− Emme ole mitään ennustajia, mutta toivottavasti Liiga alkaa sillä päivämäärällä (1.10.2020), millä se on lyöty lukkoon, Vartiainen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle