TPS:n tuore päävalmentaja Marko Virtanen summasi uuden joukkueensa lähtölaukauksen: "Tuli oho-tilanteita"

LIIGA / Haastattelu
Marko Virtanen otti TPS:n pelaajat heti komennukseensa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Marko Virtanen korvasi Kalle Kaskisen TPS:n päävalmentajana virallisesti vain kaksi tuntia ennen perjantain Liiga-ottelua JYP-TPS. Virtanen ei ehtinyt vetää joukkueelleen yksiäkään harjoituksia, vain yhden palaverin ennen ottelua.

Päävalmentajalle itselleen joukkue oli ehtinyt tulla hiukan tutuksi. Tätä kautta Virtanen oli kaivanut asioita, joita hän halusi joukkueensa parantavan.

Positiiviseksi asiaksi tuore pääkäskijä nosti hyökkäysalueen hyökkäyspelin ja erityisesti yhden olennaisen elementin siitä.

− Maalia kohti halusimme olla aggressiivisia. Siinä onnistuimme, ja tuloksena oli kaksi maalia.

Yksi positiivinen asia puolestaan kääntyi negatiiviseksi, ja se oli yrittäminen. Virtasen mukaan yritys meni yli, ja se heijastui suoraan puolustuspelaamiseen.

− Tuli sellaisia "oho"-tilanteita, että kaveri olikin selän takana. Sitä kautta päästimme kolme maalia, valmentaja manaa.

− Kiekko vei ja tunteet vei.

JYPin entinen päävalmentaja ymmärtää, että halutun muutoksen keskellä täytyy edetä askel kerrallaan. Päivän vastustaja antoi hyvän mittarin vaatimustasosta, ja pian koittava maajoukkuetauko antaa mahdollisuuden harjoittaa pelillisiä asioita.

TPS:n peliin liittyy monia asioita myös pelillisesti, jotka vaativat korjaamista, jotta joukkue voi menestyä. Vahvaa hyökkäysalueen hyökkäyspeliä on vaikeaa pelata ilman sujuvia hyökkäyksiinlähtöjä, ja vahva tahtotila ei riitä pitkälle, jos puolustusalueen puolustuspelin sapluuna ei ole selvä.

Isossa kuvassa onkin yksi asia, jota TPS tarvitsee.

− Toisteisuutta pitää saada lisää, Virtanen toteaa.

Seuraavan kerran TPS:n toisteisuutta testataan lauantaina Ilvestä vastaan kotihallissa. TPS ei ole voittanut kotonaan yhtään ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle