TPS:n superlupaus Kaapo Kakko hamuaa kärkeen - "Lähden parantamaan sijoitustani lähemmäksi ykköstä"

LIIGA / Haastattelu
Kaapo Kakko saa tulevaisuudessakin varmasti tottua mediamylläkkään.
Kuva © Timo Savela
Ensi kesän varaustilaisuuden kuumin suomalaisnimi on TPS:n Kaapo Kakko. Kakon kesäharjoittelukausi meni hyvin, ja nuorukaisella on hyvät lähtökohdat kauteen kokeneiden pelaajien ympäröimänä.

17-vuotiaalla Kaapo Kakolla on takana ensimmäinen harjoittelukesä Liiga-joukkueen ringissä. Vastaanotto isojen poikien seurassa on ollut tervetullut, ja neuvoakin on tullut jo paljon.

− Äijät ovat ottaneet minut yllättävän hyvin minut vastaan. Vaikka olenkin juniori, niin ei ole ollut liikaa hommia ja olen saanut olla rauhassa. Miesten joukkueessa mukana oleminen on ollut yksi tavoite pienestä pitäen, ja olen saanut hyviä vinkkejä ainakin (Lauri) Korpikoskelta, joka tuli Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Viime kauden Nuorten SM-liigan vuoden tulokkaan kesä oli työntäyteinen, sillä aika meni harjoitellessa. Toista kautta Hannu Rautalan opissa oleva hyökkääjälupaus pääsi näkemään, kuinka jo rapakon takana läpimurron tehneet pelaajat harjoittelevat.

− Rautalan Hannun kanssa tehtiin hommia oikeastaan koko kesä. Samalla näki mallia vähä kovemmilta äijiltä, jotka pelaavat jo NHL:ssä. Omaa aikaa jäi nelisen viikkoa, Kakko toteaa tyynesti.

Nuorilla pelaajilla on yleensä haasteita fyysisyyden kanssa. TPS-nuorukainen on kuitenkin vahvistunut kesän aikana Rautalan opissa ja uskoo sen näkyvän myös kaukalossa.

− Kesän aikana haimme voimaa eniten ja mielestäni sitä tuli lisää, sillä tulokset ainakin nousivat. Tuntuu, että se auttaa jäälläkin.

186-senttinen Kakko liikkuu ensi kesän NHL:n varausrankingeissa viiden parhaan joukossa. Future Considerations on arvottanut Kakon jopa kolmantena varattavaksi pelaajaksi. Turkulainen hamuaa vieläkin korkeammalle, vaikka asia tuo mukanaan myös paineita.

− Top5-sijoitus kuulostaa hyvältä, mutta lähden vielä parantamaan sijoitustani lähemmäksi ykköstä. Pientä painetta on, mutta koetan olla miettimättä asiaa.

Kakko on onnistunut heiluttamaan kahdesti verkkoa tämän kauden CHL:ssä.
Kuva © Timo Savela

Vasemmalta puolelta ampuva laituri haluaa tulevalla kaudella vakiinnuttaa roolinsa TPS:n miehistössä. Kakon mielestä TPS:llä on kasassa tulivoimainen joukkue tulevaan Liiga-kauteen, kun se saadaan valjastettua käyttöön.

− Nyt olen saanut paikan joukkueesta, niin yritän pitää sen. Tavoitteena on myös auttaa joukkuetta ja tehdä mahdollisimman paljon tulosta.

− Meillä on paljon taitoa sekä monta ketjua, jotka pystyvät tekemään tulosta. Tätä ei ole vielä niin paljon saatu käyttöön CHL-peleissä, ja siinä on vielä hommia, että palaset loksahtavat kohdilleen.

Liiga starttaa ensi perjantaina, ja TPS saa vastaansa HPK:n kotikentällä. Kakko odottaa innolla kaudenavausta.

− Toivottavasti saamme mahdollisimman paljon katsojia paikalle, että saadaan hyvä meininki tänne. On hienoa aloittaa kausi kotona. Uskon, että tulee hieno peli, superlupaus summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle