TPS:n naisten joukkueen päävalmentaja Matti Tähkäpää jääharjoituksista heinäkuussa: ”Normaalitilanteessa olisimme olleet jäällä huhtikuun loppuun saakka”

Muut Sarjat / Haastattelu
TPS:n päävalmentaja Matti Tähkäpää seurasi joukkueensa otteita hymyssä suin.
Kuva © Timo Savela
TPS naisten joukkue aloitti valmistautumisen tulevaan kauteen leiriolosuhteissa Turun lähellä sijaitsevassa Paimiossa. Päävalmentaja Matti Tähkäpään mukaan leiritys helpottaa valmentajia ja pelaajia, sillä se mahdollistaa vielä muualla asuvien pelaajien kokoontumisen yhteen paikkaan. Turussa joukkue on harjoitellut pienellä kokoonpanolla.

TPS:n pelit Naisten Liigan karsintasarjassa päättyivät yllättäen koronaviruksen takia. Samalla päättyivät joukkueen yhteiset harjoitukset. Hetkellisen epätietoisuuden jälkeen turkulaiset ovat koonneet rivinsä.

– Pelit ja harjoitukset päättyivät yllättäen. Aluksi oli epätietoisuutta sarjapaikasta, mutta tiedon tultua lähdimme rakentamaan joukkuetta tulevaa kautta varten. Odottelimme seuran ohjeita harjoittelusta ja toukokuun loppuun asti vedimme etäohjelmalla. Pelaajilla oli omat ohjelmat ja harjoittelupäiväkirjat, joidenka tiimoilta pidimme säännöllisesti etäpalavereja, kuvaili TPS:n päävalmentaja Matti Tähkäpää tilannetta koronaviruksen katkaistua kauden.

Jääharjoittelun TPS aloitti tavallisesta poiketen jo heinäkuun alussa, tällä kertaa leirimäisesti Paimiossa. Myös ensimmäinen harjoituspeli pelattiin jo heinäkuun viidentenä päivänä tamperelaista KOOVEEta vastaan. Vieraista ei ollut vastusta turkulaisjoukkueelle, mutta peli keskellä kesää antaa paremman kuvan joukkueesta valmentajille.

– Normaalitilanteessa olisimme olleet jäällä huhtikuun loppuun saakka vanhan porukan kanssa. Nyt heinäkuun alussa pääsimme jäälle. Kesäkuun alussa kokoonnuimme pienellä porukalla, sillä kaikki eivät vielä asu Turussa. Tällainen leiri on siitä kiva, että tämä kokoaa pelaajiston kokoon, totesi Tähkäpää.

– Tänään teimme töitä koko 60 minuuttia eikä paketti hajonnut. Pelissä näkyi iloa ja rentoutta. Rohkeus ja pitkät syöttöketjut miellyttivät, lisäsi Tähkäpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle